Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax steelt drie punten in Volendam


7 december 2008 - Ajax boekte vandaag een 2-1 overwinning in en tegen Volendam. De thuisploeg verdiende meer maar bleef met lege handen achter. Ajax kon terugkijken op de slechtste wedstrijd tot dusver onder leiding van Marco van Basten.

Ajax speelde vandaag een uiterst belabberde wedstrijd maar nam wel de drie punten mee naar Amsterdam, het geluk van een toekomstig kampioen? Het duel begon van beide kanten in een veel te laag niveau maar uiteindelijk ging het toch beide kanten op. Nadat Luis Suarez nog Volendam-doelman Verhoeven op zijn weg vond was het aan de andere kant Sheotahul die een mooie aanval van FC Volendam afrondde.

In defensief opzicht was er het nodige aan te merken op Ajax. Vooral de rechterkant van de verdediging oogde enigzins onzeker, daarnaast leed Enoh veelvuldig balverlies. Het speelde FC Volendam in de kaart maar het profiteerde hier te weinig van. Jack Tuyp probeerde met een stift Vermeer te verrassend maar die lette goed op, terwijl Tim Bakens bij een corner de lat raakte. Vlak na de kans van Bakens was het aan de andere kant wel raak, Luis Suarez scoorde de gelijkmaker.

Een 1-1 ruststand in Volendam dus en wie had dat vooraf kunnen zeggen. Aan Ajax-kant waren er weinig pluspunten, enkel Luis Suarez onderscheidde zich in positieve zin. Dario Cvitanich mocht vandaag in de spits beginnen maar werd vlak na rust gewisseld voor Leonardo, hij kon geen stempel op het duel drukken. Volendam bleef goed voetballen en had opnieuw op voorsprong moeten komen. Jack Tuyp kwam oog in oog met Vermeer na een slippertje van Oleguer. Tuyp schoot de bal opvallend genoeg echter naast.

Na 64 minuten spelen was het Ajax dat tegen de verhouding in de voorsprong pakte. Invaller Daley Blind verdiende een corner door te blijven werken, vervolgens werd deze corner door Luis Suarez binnengekopt. Op de doellijn veranderde Jan Vertonghen de bal nog van richting waardoor de Belg de treffer voor zijn rekening nam. Na de 2-1 van Ajax lukte het Volendam niet meer om het Ajax echt moeilijk te maken. Ajax speelde zelf ook erg zwak, allen Suarez was nog een aantal malen gevaarlijk maar ook hij kon het niet alleen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!