Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Column: Beenhakker de oplossing voor Feyenoord?


16 december 2008 - Wat is er toch aan de hand met Feyenoord? De ploeg van Gertjan Verbeek is terug te vinden op een elfde plaats in de Eredivisie. Niet de trainer maar juist het elftal en technisch directeur Peter Bosz moet het ontgelden.

De oplossing om het hondstrouwe Legioen te redden lijkt erg voor de hand te liggen maar is er juist wel eentje met een visie. Technisch directeur of technisch manager, net hoe je het wil noemen, Peter Bosz zal De Kuip moeten gaan verlaten.

Bosz heeft als trainer van AGOVV Apeldoorn en Heracles Almelo prima resultaten neergezet maar als technisch directeur van Feyenoord krijgt hij geen voldoende. Tientallen miljoenen euro's spendeerde Bosz aan zijn selectie. Vele internationals kwamen naar Rotterdam maar de resultaten blijven achterwege, ondanks het succes vorig seizoen in de beker.

Afgelopen zomer liet Bosz nog weten dat spelers als Diego Biseswar en Timothy Derijck geen toekomst hebben en dat kan hem nu duur komen te staan. Biseswar is namelijk helemaal opgeleefd maar heeft in Rotterdam nog een contract tot het einde van het seizoen. Tot dusver slaagt Bosz er nog niet in om Biseswar voor Feyenoord te behouden en zo lijkt de aanvaller transfervrij te gaan vertrekken.

Een man die Feyenoord mogelijk weer op de rails kan krijgen is Leo Beenhakker. Het Legioen zal de man die Feyenoord als laatste de titel bezorgde, wat al weer in 1999 was. Daarnaast zullen ook de sponsoren blij zijn met de komst van de welbespraakte Beenhakker. Natuurlijk kijk ik niet alleen bij de emoties die Beenhakker oproept.

Leo Beenhakker heeft namelijk een uitstekend internationaal netwerk, wat de vraag nog is bij Peter Bosz die afgelopen zomer op de proppen kwam met de Braziliaan Manteiga die hij een groot talent noemde. Manteiga valt dit seizoen zelfs geregeld buiten de eerste elf van Jong Feyenoord.

Leo Beenhakker dus die al eens eerder technisch directeur bij Ajax was maar uiteindelijk niet met Ronald Koeman door 1 deur kon. Momenteel is Beenhakker nog bondscoach bij Polen maar met de voetbalbond is de relatie al enige tijd stroef. Al meerdere malen gaf Beenhakker te kennen dat het voor hem niet meer zo nodig moet. Is Feyenoord de oplossing?

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!