Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Gemeente en ondernemer willen ADO redden


17 december 2008 - De gemeente Den Haag alsmede ondernemer Mark van der Kallen willen een einde maken aan de financiële problemen van ADO Den Haag. De partijen hebben een plan uitgewerkt om een tegenvaller van 6 miljoen euro gezamenlijk weg te werken, daarnaast wordt de gemeente voor 10 miljoen euro eigenaar van het stadion.

Aanstaande donderdag wordt het raadsvoordstel aan de gemeenteraad van Den Haag voorgelegd. "ADO Den Haag bevindt zich in een cruciale fase van wederopbouw. De derde stad van Nederland verdient een club die op het hoogste niveau kan meedraaien. De gemeente Den Haag heeft een nieuw stadion gebouwd om de club in een goede uitgangspositie te brengen."

"Met de maatregelen die we nu nemen krijgt betaald voetbal in de Haagse regio de kans die het verdient'", aldus wethouder Sander Dekker (Onderwijs, Jeugd en Sport) in het Algemeen Dagblad. De gemeente Den Haag was al eigenaar van het voetbalgedeelte van het vorig jaar opgeleverde stadion, wat wil zeggen dat velden, tribunes en kleedkamers al eigendom waren. Een investeerder was eigenaar van het hoofdgebouw welke de gemeente nu gaat overnemen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!