Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Utrecht moet op zoek naar trainer


7 januari 2009 - FC Utrecht heeft van de KNVB geen toestemming gekregen om met Ton du Chatinier het seizoen af te maken. De Domstedelingen moeten dan ook op zoek naar een transfer met de juiste papieren. Utrecht heeft van de KNVB tot 17 februari de tijd orde op zaken te stellen.

Na het ontslag van Willem van Hanegem en later het ziek melden van Piet Buter, die beide over een trainersdiploma beschikken, werd duidelijk dat Utrecht het seizoen wilde afmaken met Du Chatinier. De KVNB steekt daarvoor nu een stokje.

De directie van FC Utrecht onder leiding van geldschieter Frans van Seumeren wilde het seizoen afmaken met Ton du Chatinier en Robert Roest, dit in samenwerking met Nol de Ruiter en Henk Vonk. Van het viertal zou De Ruiter met zijn diploma coach betaald voetbal de verwachte problemen met de KNVB voorkomen.

"Maar hij mist de benodigde studiepunten, zoals eerder ook Van Hanegem bij ons en Wim Jansen bij Feyenoord overkwam," aldus directievoorzitter Van Dop tegenover het Algemeen Dagblad. "Daarvoor zoeken we nu een oplossing. We willen tot het einde van het seizoen geen gekke sprongen meer maken. Nol de Ruiter zou voor ons een goede optie kunnen zijn."

Ton du Chatinier is overigens op dit moment bezig met zijn diploma coach betaald voetbal maar daar zal hij pas vanaf komende zomer eventueel van kunnen profiteren. Tot die tijd zal FC Utrecht met een oplossing moeten komen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!