Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Feyenoord verliest van SC Heerenveen


16 januari 2009 - Feyenoord heeft ook zijn eerste wedstrijd na het vertrek van Gertjan Verbeek verloren. De ploeg van interim-trainer Leon Vlemmings ging in het Abe Lenstra Stadion met 3-1 onderuit tegen SC Heerenveen.

Vlemmings hield vast aan dezelfde spelers die ook Verbeek ook de afgelopen periode gebruikte. Er was wel 1 verschil. Bahia stond op de linksbackpositie, Lucius in het centrum van de verdediging en Van Bronckhorst op zijn gewenste positie op het middenveld. Aan de kant van SC Heerenveen maakte Viktor Elm zijn debuut in de Eredivisie.

Al na vier minuten spelen keek Feyenoord tegen een 1-0 achterstand aan. Het was Kristian Bak Nielsen die bij een corner op fraaie wijze een corner binnenkopte. Alle plannen van Feyenoord konden direct overboord. Opvallend was wel dat SC Heerenveen na de voorsprong de wedstrijd niet meer in handen had. Feyenoord nam het heft in handen maar had weinig geluk in de afwerking. Een inzet van Makaay werd van de lijn gehaald, terwijl Slory oog in oog met Vandenbussche net tekort kwam.

Een schitterende goal van Roy Makaay, zeven minuten voor rust, bracht Feyenoord weer terug in de wedstrijd. Opvallend was dat de fans in het Feyenoord-vak niet juichte, zoals de hele wedstrijd al de naam van Gertjan Verbeek werd gescandeerd. SC Heerenveen was na de gelijkmaker weer wakker. Na onnodig balverlies op het middenveld kwam Heerenveen eruit, Pranjic ging op snelheid Lucius voorbij en passeerde Henk Timmer. Heerenveen ging dus alsnog rusten met een voorsprong.

Na rust oogde Feyenoord opnieuw niet scherp, direct al had Heerenveen een grote mogelijkheid om verder afstand te nemen. De fans van Feyenoord scandeerden regelmatig 'wat een schande' en 'werken voor je geld'. Negentien minuten voor tijd zou invaller Smarason de 3-1 aantekenen. Smarason was in de ploeg gekomen voor Bonaventura Kalou, die in de tweede helft tegen zijn oude ploeg een levensgrote kans miste. Heerenveen wint dus en drukt Feyenoord verder in de crisis-situatie.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!