Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

De Graafschap naar kwartfinale KNVB Beker


20 januari 2009 - De Graafschap heeft zich als eerste club geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB Beker. De ploeg van Henk van Stee had het in en tegen Dordrecht bijzonder lastig. Uiteindelijk wonnen de Superboeren dankzij een benutte strafschop van Jason Oost met 1-0.

Vorig jaar was FC Dordrecht nog een kwartfinalist waar uiteindelijk Roda JC te sterk bleek. Ook vandaag liet de ploeg van Gert Kruys zien een echte cupfighter te zijn, er was namelijk nauwelijks een kwaliteitsverschil te zien tussen beide clubs terwijl FC Dordrecht toch bivakkeert in de onderste regionen van de Jupiler League.

Uiteindelijk ging FC Dordrecht onderuit door een blunder van doelman Sjoerd Rensen. De jonge doelman liet de bal onnodig uit zijn handel vallen, vervolgens tikte hij een aanvaller van De Graafschap aan. Scheidsrechter Van Egmond kon niet anders dan een strafschop toekennen welke werd benut door Jason Oost.

In de slotfase van het duel nam FC Dordrecht steeds meer risico. De Graafschap mocht doelman Heijblok bedanken voor een uitstekende redding op een inzet van Putter. De mee opgekomen doelman Sjoerd Rensen was in de slotfase ook nog gevaarlijk, zijn inzet ging echter net naast. De Graafschap gaat dus door in het bekertoernooi.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!