Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax raakt koppositie uit zicht


31 januari 2009 - Ajax heeft vandaag haar tweede nederlaag op rij geleden. In de Amsterdam ArenA won SC Heerenveen met 1-0 door een vrije trap van Danijel Pranjic. Door het resultaat kan AZ morgen op negen punten van Ajax komen, terwijl FC Twente morgen de tweede plaats over kan nemen. Een dertigste landstitel voor Ajax lijkt erg ver weg.

De thuisploeg begon redelijk goed aan het duel, zonder echt grote kansen te krijgen. Alleen Miralem Sulejmani mocht voor Vandenbussche opduiken. Langzamerhand kreeg SC Heerenveen meer grip op het spel. Heerenveen claimde tevergeefs een strafschop na een vermeende overtreding op Pranjic.

Na rust kwam Ajax al snel met een man minder te staan. Marco van Basten zag scheidsrechter Luinge de rode kaart trekken voor Thomas Vermaelen. Roy Beerens ging alleen door op de keeper, Vermaelen haalde de rappe buitenspel neer en kreeg voor het neerhalen van een doorgebroken speler de rode kaart. Het was slechts een licht contact tussen beide, maar dat is toch voldoende voor de kaart.

Het was Danijel Pranjic die na een klein uur spelen SC Heerenveen uiteindelijk op voorsprong zette. Pranjic schoot een vrije trap binnen, Stekelenburg had er nog wel een handje bij maar dat was onvoldoende om de bal te keren. In het restant van het duel was Heerenveen overheersend en sleepte het dan ook terecht de drie punten uit het vuur.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!