Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

KNVB kan De Graafschap punten afnemen


3 februari 2009 - De Graafschap krijgt mogelijk puntenaftrek naar aanleiding van het indicent omtrent grensrechter Simons in het met 3-0 verloren thuisduel tegen PSV.

Nadat op advies van Simons arbiter Nijhuis een treffer afkeurde besloot een fan van De Graafschap de tribune te verlaten en het veld te betreden. Vervolgens botste deze bewust op tegen een compleet verraste assistent-scheidsrechter Simons. De Graafschap maakte inmiddels al bekend de fan in kwestie een stadionverbod van 15 jaar te hebben opgelegd.

"Puntenaftrek behoort tot de mogelijkheden", aldus voorlichter Frank Huizinga van de KNVB in de Gelderlander. "Dat is eerder al eens door de aanklager geëist, echter wel voorwaardelijk. De tuchtcommissie heeft dat toen niet overgenomen. Maar alle straffen behoren tot de mogelijkheden. De aanklager betaald voetbal kijkt overigens wel naar de strafkaart van een club en de verwijtbaarheid."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!