Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

'Geen uittocht van spelers bij fusie'


4 februari 2009 - Roda JC lijkt zich te hebben ingedekt tegen een mogelijke uittocht van spelers indien de fusie met Fortuna Sittard zal worden uitgevoerd. In het geval van een fusie kunnen spelers met een doorlopend contract de club namelijk transfervrij verlaten, maar dat lijkt niet te gaan gebeuren.

Europese richtlijnen schrijven voor dat werknemers zijn beschermd in geval van overnames en fusies. Zonder enige vorm van belemmering kan men dan overstappen naar een ander bedrijf, deze regel gaat ook op voor de voetballerij.

Louis Everard, directeur van spelersvakbond VVCS, tegenover de website van Voetbal International: 'De contracten eindigen dan van rechtswege, automatisch dus, ter voorkoming van dwangarbeid. Dat werknemers niet tegen hun zin ergens anders tewerkgesteld worden. Maar dat gaat alleen op als er een geheel nieuwe identiteit ontstaat, dus in deze situatie: dat beide rechtsvormen, te weten Roda en Fortuna, verdwijnen.'

'Maar wij gaan er vanuit dat de Stichting Roda JC zal blijven bestaan, en daar vallen de spelers van Roda onder. Dus de Europese richtlijn is in dit geval niet van toepassing voor de spelers van Roda. En bij Fortuna lopen alle spelerscontracten af, alleen Angelo Simone heeft een doorlopend contract. Voor hem geldt dit dus wel.'

De stuurgroep die onderzoek deed naar de haalbaarheid van Limburgs topvoetbal gaf advies dat Roda JC en Fortuna Sittard moesten gaan fuseren om zo een sterke subtopper te krijgen.

Kijk vanavond live naar Glasgow Rangers - AC Milan op Unibet! Registreren is gratis en er zijn geen verdere verplichtingen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!