Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Twente na strafschoppen uit Europa


26 februari 2009 - Het is over en uit voor FC Twente in Europa. Nadat men in reguliere speeltijd met 1-0 verloor en de verlenging geen winnaar bracht was de penaltyserie doorslaggevend. N'Kufo en Rajkovic zouden namens FC Twente missen, Olympique Marseille zou slechts eenmaal vanaf elf meter falen.

Al vroeg in het duel kwam Olympique Marseille op een 1-0 voorsprong nadat eerder al Niang gevaarlijk was geworden. Het was Ben Arfa die een vrije trap van een meter of 25 in het doel swingde, Sander Boschker was kansloos op deze zuivere trap van de talentvolle middenvelder.

Olympique Marseille bleef gevaarlijk. FC Twente moest namelijk in het restant van het duel het spel gaan maken terwijl Olympique Marseille rustig loerde op de counter. In de eerste helft zou Twente een aantal kleine kansjes krijgen, in de tweede helft kwam de ploeg van Steve McLaren beter uit de startblokken. Zo verscheen Arnautovic voor Marseille-doelman Mandanda, die tot tweemaal toe kon redden. Aan de andere kant had Marseille via een counter de kans op de 2-0.

In de slotfase van het duel werd nog een doelpunt van FC Twente wegens buitenspel afgekeurd, Douglas stond ook echt buitenspel daar was geen twijfel over mogelijk. Er moest dus in Enschede een verlenging aan te pas komen. Olympique Marseille, dat het gehele duel bijzonder hard speelde, probeerde tijd te rekken. Twente wil nog wel iets forceren en had in de slotfase van de verlenging via invaller Hersi ook nog een hele grote mogelijkheid.

Uiteindelijk ging het in de penaltyserie mis. Direct al de eerste strafschop werd door Blaise N'Kufo hard overgeschoten. De hoop kwam terug toen ook Olympique Marseille zou falen vanaf elf meter, dat was op het juiste moment want het was hun vijfde en beslissende strafschop. Uiteindelijk zou Rajkovic bij de achtste strafschop eveneens hard overschieten, daarmee bereikte Marseille de laatste zestien.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!