Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Omniworld wil hoofdklasseteam bij profs


11 maart 2009 - FC Omniworld overweegt het hoofdklasseteam van de amateurtak onder de brengen in de betaald voetbal organisatie. Tehcnisch manager Jeffrey Kooistra ziet flinke voordelen die zich op termijn kunnen uitbetalen.

"Wij zijn als club momenteel aan het onderzoeken of dit haalbaar is en wat hier de voordelen van zouden zijn", aldus Kooistra tegenover Almere Vandaag. "Nu voetbalt Jong FC Omniworld, ons opleidingsteam, op maandagavond. Behalve dat de entourage in het weekend meer tot de verbeelding spreekt, biedt spelen met een hoofdklasseploeg in het weekend ook vanuit opleidingsoogpunt meer mogelijkheden."

"Nu voetbal je op maandag, loop je op dinsdag uit, heb je één dag vrij in de week, mag je op donderdag de spelers die vrijdags bij het eerste zitten niet gebruiken en heb je dus op vrijdag maar een halve selectie tot je beschikking. Met een hoofdklasser heb je meer trainingsmogelijkheden in een week en kun je dus beter opleiden."

Jong Omniworld zal niet gaan verdwijnen, dat is iets wat vooraf al duidelijk is. "Het is als bvo verplicht om een opleidingsteam te hebben. Natuurlijk kun je als club wel besluiten om alleen maar jonge spelers op te nemen in je amateurteam, spelers waarvan je denkt dat ze op termijn goed genoeg zullen zijn voor je eerste team. Daar heb je geen toestemming voor nodig. Dit zijn zaken die wij nu bekijken."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!