Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Onduidelijkheden voor voetbalpiramide na fusie


2 april 2009 - Het is op dit moment nog onduidelijk wat de fusie van Roda JC en Fortuna Sittard voor gevolgen heeft voor de voetbalpiramide in Nederland. Bij het verdwijnen van twee clubs uit het betaald voetbal lijkt de Eerste Divisie volgend jaar met een oneven aantal clubs van start te gaan.

Daarnaast is het ook de vraag wat dit voor gevolgen heeft voor de te vormen Topklasse die met ingang van het seizoen 2010/2011 van start wil gaan en waarvoor men zich volgend seizoen moet plaatsen. De zaterdag en zondag Topklasse zouden ieder gaan werken met zestien club waarbij er vijftien clubs afkomstig zijn uit het amateurvoetbal en een degradant uit de Eerste Divisie.

Natuurlijk is de Topklasse nog ver weg, mogelijk biedt een noodlijdende club als FC Eindhoven uitkomst. De club verkeert nog altijd in financieel noodweer en bij faillisement van de Eindhovense club is direct ook weer het aantal clubs in de Eerste Divisie een even aantal.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!