Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

TOF wil naam Fortuna behouden


2 april 2009 - De Stichting Trots op Fortuna (TOF) die een sterk voorstander was van een zelfstandig Fortuna Sittard is met een persbericht naar buiten gekomen. Het lijkt erop dat TOF probeert de naam Fortuna Sittard leven te houden, hetzij op amateurniveau.

Het volledige persbericht van Trots op Fortuna:Beste Voetballiefhebbers en inwoners van Limburg,

Op woensdagavond 1 april 2009 is ook ‘Trots op Fortuna' (TOF) medegedeeld dat de stuurgroep heeft besloten de fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard door te voeren. U kunt zich voorstellen dat dit voor ons als Stichting, als wel als Fortuna Supporters zijnde een bijzonder zware teleurstelling is.

‘Trots op Fortuna' is nog geen 20 weken jong, maar heeft in deze korte tijd veel te weeg weten te brengen. Supporters sloten zich massaal aan bij TOF, de bestaande sponsoren hebben zeer recent nog openlijk laten weten achter de ‘stand-alone versie van TOF' te willen staan middels extra financiering. Ook de Gemeente Sittard-Geleen kon de transparantie en de eerlijkheid van TOF waarderen. Een frisse tegenwind in tijden van mistig bestuurlijk gedrag.

‘Trots op Fortuna' won niet alleen de harten van de voetballiefhebbers, het realiseerde ook in korte tijd een sluitende begroting, welke onder aan de streep op 2.3 miljoen euro uitkwam. Een begroting met plussen en minnen en waarin we financieel-technisch tot de middenmoot zouden gaan behoren. Een begroting overigens waar het bestuur van ‘Trots op Fortuna' nog steeds voor de volle 100% achter staat. Dat onze begroting nu in een enkel medium " boterzacht" wordt genoemd is ironisch, mede omdat de begroting van "Sporting Limburg" gebaseerd is op vele miljoenen belastinggeld dat door de Limburgse burgers (van Mook tot Eijsden) in goed vertrouwen aan onze Provincie is betaald. Ook zijn wij verbaasd dat de stuurgroep een akkoord voor de fusie heeft weten te verkrijgen, ondanks dat het geen enkele van de dwingende en harde criteria (budget 20 a 30 miljoen, voldoende draagvlak onder voetballiefhebbers, toetreding van grote sponsoren en volledige schuldsanering "schoon door de Poort" heeft weten te realiseren.

Ondanks dat hier voldoende rede voor is, past het niet in de stijl van ‘Trots op Fortuna' om cynisch en negatief te gaan doen. Wij zijn een Stichting geboren uit "Hoop" en snel gegroeid door " Openheid, Eerlijkheid en Vertrouwen". En zo willen we ook verder gaan. Wij willen het cultuurgoed van Fortuna Sittard bewaren en continueren. In de komende dagen zal TOF zich dan ook gaan beraden op de volgende stap(pen). Uiteraard zullen wij daarbij de fusieperikelen kritisch blijven volgen, maar onze grootste uitdaging is toch de continuïteit van de club Fortuna Sittard. Wij staan open voor een doorstart van Fortuna Sittard met een andere Westelijke Mijnstreek voetbalpartner. Uiteraard hebben we het dan niet meer over een Betaald Voetbal Organisatie, maar wel over een voetbal vereniging waarin de historie, de clubcultuur en de "echte Fortuna Sittard geest" kan blijven voortbestaan. In de komende maand zullen wij dit scenario verder uitwerken en aan de trouwe achterban voorleggen. De TOF-donateurs mogen dan hierover de eindbeslissing nemen.

Wij wensen jullie ontzettend veel sterkte toe met het onnodige verlies van onze BVO Fortuna Sittard. Het zal een zeer zware periode worden waarin we elkaar hard nodig zullen hebben. Het verlies van onze gezamenlijke liefde komt keihard aan. Toch spreken we ook de hoop uit dat jullie ons de komende tijd blijven steunen in onze zoektocht naar het alternatief om Fortuna Sittard als voetbalverenging, als cultuurgoed en als "familiekring" levend te houden.

namens Bestuur en werkgroepleden van Trots op Fortuna,

Wil Meijers

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!