Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Heerenveen niet met beste team in playoffs


3 mei 2009 - Trond Sollied zal in de playoffs van de nummers vijf tot en met acht aantreden met een aantal reserves. Heerenveen zal in ieder geval niet met haar beste elftal aantreden omdat het via het bereiken van de bekerfinale die op 17 mei wordt gespeeld al zeker is van Europees voetbal.

"Ik zie geen reden waarom ik mijn belangrijke spelers een deel van hun vakantie af moet nemen voor een weekje minder voorbereiding. Play-offs zijn goed voor de strijd tegen degradatie, maar bullshit voor de Europese tickets," aldus de Noorse oefenmeester tegenover het ANP.

Indien SC Heerenveen de bekerfinale tegen FC Twente wint dan stroomt het pas in de vierde voorronde van de Europa League in, die wedstrijden worden gespeeld op 20 en 27 augustus. Indien Heerenveen deze finale verliest dan wacht sowieso de tweede voorronde welke zal worden gespeeld op 16 en 23 juli. Indien Heerenveen de playoffs zou winnen stroomt men in de derde ronde in, deze staan voor 30 juli en 6 augustus op het programma.

Het kon Sollied weinig schelen. "Ik geef mijn spelers liever rust zodat ze fris en fit zijn voor het nieuwe seizoen, in plaats van dat ze in korte tijd vier wedstrijden moeten spelen en dan één weekje later kunnen beginnen aan de voorbereiding."

De extra duels die Heerenveen eventueel zou moeten spelen ziet Sollied niet als een probleem. "We moeten toch voorbereidingswedstrijden spelen. Dan kunnen dat net zo goed echte wedstrijden zijn dan potjes ergens in de provincie."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!