Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Van Basten weet waar het fout ging


3 mei 2009 - Ajax begon het seizoen als grote favoriet voor de titel. AZ ging aan de haal met het kampioenschap en een wedstrijd voor het einde van de competitie ging FC Twente aan de haal met de tweede plaats. Het betekende opnieuw geen Champions League voetbal voor Ajax. Toch wil Van Basten hier niet al te veel conclusies aan verbinden.

"Het was dit seizoen vooral heel wisselvallig", stelde Van Basten tegenover het ANP. "We speelden soms goed en dan weer heel slecht. We hebben het dus niet goed gedaan. Ik ben daar verantwoordelijk voor. Ik zal mezelf dus ook vragen moeten stellen. Dat lijkt me logisch. Het zal volgend seizoen zeker beter moeten. Ik heb daar ook wel een idee over, maar het lijkt me duidelijk dat ik nu niet met de pers ga evalueren."

Van Basten stelt dat Ajax op veel fronten tekort is geschoten. "Dan was het technisch weer niet goed en dan lagen er weer problemen op het mentale vlak. Vooral in uitwedstrijden hebben we slecht gepresteerd. Eenmaal op achterstand waren we vaak niet meer in staat om de zaak recht te zetten. Dat is niet goed. Ook tegen Sparta is dat weer niet gelukt. We streden net als twee weken geleden tegen PSV om de tweede plaats. Dan mag je met alle respect voor Sparta niet met 4-0 verliezen. We moeten ons dan met z'n allen afvragen hoe dat kan. Ik heb het dan over de spelers en de technische staf. Want nogmaals, ik ben verantwoordelijk voor deze ploeg."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!