Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Nieuwe wedstrijdbal voor Eredivisie


5 mei 2009 - In de laatste speelronde van de Eredivisie, komend weekend, zal er worden gespeeld met de nieuwe Eredivisie wedstrijdbal voor het seizoen 2009-2010. De nieuwe Eredivisie bal is ontworpen door Vincent Sterenburg en Mariska Baar. Zij wonnen de ontwerpcompetitie waaraan heel Nederland mocht meedoen.

Hun ontwerp inspireerde fabrikant Derbystar tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Eredivisiebal, waarbij men dichtbij het oorspronkelijke en herkenbare design bleef maar een subtiele aanpassing doorvoerde. Sterenburg en Baar krijgen zondag tijdens AZ - Heerenveen de nieuwe bal uitgereikt uit de handen van Kees Kist.

Meer dan 300 voetbalfans met een creatief balgevoel stuurden hun ontwerp in en kregen zo de kans om zelf te bepalen hoe de bal er voor het volgende voetbalseizoen in de Eredivisie uit zou komen te zien. Voetbaldeskundigen als Marc Overmars, Henk Timmer, Paul Bosvelt en Hugo Borst bogen zich over die ontwerpen en zagen onder meer fraai Delfts blauw, een passend testbeeld, grasgroene kleuren en sobere ingetogenheid passeren.

Uiteindelijk bleven er twee winnende ontwerpen over. Een bal die uitblonk door het ontwerp - een Delftsblauwe Clublogo bal - won de publieksprijs, maar bleek niet geschikt om mee te voetballen op Eredivisie niveau. Uiteindelijk kwam de bal van Sterenburg en Baar het beste uit de uitgebreide test, en is dat de bal waar volgend seizoen mee zal worden gespeeld tijdens de wedstrijden in de Eredivisie.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!