Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Van Basten vertrekt per direct bij Ajax


6 mei 2009 - Marco van Basten is per direct opgestapt als trainer van Ajax. De 44-jarige trainer heeft dit seizoen niet aan de gezamenlijke doelstellingen kunnen voldoen, daarnaast heeft Van Basten de verwachting uitgesproken het ook komend seizoen nieter beter te kunnen doen.

Van Basten was pas bezig aan zijn eerste seizoen in Amsterdam. Met het binnenhalen van de nodige versterkingen die bij elkaar tientallen miljoenen euro's hadden gekost was Ajax de torenhoge favoriet voor de titel. Ajax kan met nog een wedstrijd te gaan echter geen kampioen worden, ook de tweede plaats is niet haalbaar.

Er was al langer kritiek op de werkwijze van Marco van Basten. De resultaten waren wisselvallig, ook afgelopen weekend stelde Ajax teleur. Op het Kasteel in Rotterdam ging men met maar liefst 4-0 onderuit tegen Sparta. Naast de resultaten zou Ajax in de ogen van veel fans ook te veel wisselen. Zo was Lindgren dit seizoen al basisspeler, aanvoerder en viel hij een week later buiten de boot en moest hij op de tribune plaatsnemen. Van Basten had in Amsterdam nog een doorlopend contract.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!