Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Volendam degradeert uit Eredivisie


10 mei 2009 - FC Volendam is na een seizoen in de Eredivisie al weer gedegradeerd. Het gelijkspel uit in Doetinchem tegen concurrent De Graafschap was onvoldoende om Roda JC voor te blijven.

Met bescheiden middelen presteerde FC Volendam dit seizoen naar behoren, altijd met aanvallend voetbal. Uiteindelijk leverde dat mooie voetbal dus niet op behalve symphatie. In de eerste helft begon De Graafschap uitstekend, Volendam wist maar niet onder de druk uit te komen. De Graafschap vergat echter te sporen, naar mate het duel vorderde kreeg Volendam meer grip op het duel.

Na rust zou De Graafschap op voorsprong komen, het was Stephan Keller die tot scoren kwam. Er was commotie omdat Volendam-doelman Verhoeven meende de bal voor de lijn te hebben gestopt. De televisiebeelden toonden echter aan dat de bal daadwerkelijk de doellijn had gepasseerd. FC Volendam liet zich niet van de wijs brengen, invaller Melvin Platje bracht zijn ploeg nieuw elan.

In de 64ste minuut was het Sheotahul die voor FC Volendam de gelijkmaker aantekende. Enkele minuten later greep Volendam zelfs de leiding. Na mooi voorbereidend werk van Platje was het de eveneens ingevallen Jack Tuyp die de bal binnenkopte. Het ging op de Vijverberg toch nog mis voor Volendam. Het was Gerry Koning die weliswaar Ben Sahar van scoren afhield maar de verdediger schoot de bal niet hard naast zijn goal maar erin. Een eigen doelpunt bracht De Graafschap weer op gelijke hoogte.

In de slotfase had De Graafschap nog een aantal mooie mogelijkheden, gescoord werd er niet meer. Door het resultaat degradeert FC Volendam weer naar de Jupiler Leauge, in ieder geval wel met opgeheven hoofd. Voor De Graafschap wacht er nog een nacompetitie. De Superboeren treffen in de tweede ronde de winnaar van Telstar tegen MVV.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!