Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Roda JC stunt in Rotterdam


10 mei 2009 - Roda JC heeft op miraculeuze wijze degradatie weten af te wenden. De ploeg won in een bomvolle Kuip met 3-2 van Feyenoord. Door de overwinning speelt Roda JC de komende weken in de playoffs en heeft het alles weer in eigen hand.

Het had er veel weg van dat Roda JC na vandaag zou zijn gedegradeerd uit de Eredivisie. In 1995 had Roda JC voor het laatst gewonnen in Rotterdam en Feyenoord zou de drie punten echt niet cadeau geven omdat ze deze zelf nog hard nodig hadden.

Feyenoord begon echter uiterst slap aan het duel. Na veertien minuten spelen keek men tegen een 1-0 achterstand aan. Het was Cisse die na een pass van Kah alleen op keeper Timmer kon afstomen. De Ivoriaanse aanvaller die licht geblesseerd aan het duel begon bleef koel. Enkele minuten later kreeg Roda JC ook nog een penalty. Miscommuniatie tussen Timmer en Tiendalli eindigde uiteindelijk in een overtreding van laatsgenoemde. Tiendalli kreeg rood en Marcel Meeuwis zou vervolgens de penalty benutten.

Na rust deed Feyenoord in de eigen Kuip pas weer iets terug. Het was Roy Makaay die op fraaie wijze de aansluitingstreffer scoorde. Twintig minuten voor tijd was het echter Hadouir die de marge voor Roda weer op twee doelpunten zette. Toch werd het nog spannend voor Roda JC. Vijf minuten na de 1-3 kreeg Feyenoord een strafschop na vermeend hands van Kah, op televisiebeelden was echter te zien dat niet Kah maar Hofland hands maakte. De strafschop die volgde werd benut door Makaay. Feyenoord bleef drukken maar zou niet meer tot scoren komen. Roda JC wendde door de overwinning rechtstreeks degradatie af maar moet wel nacompetitie spelen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!