Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Mario Been al druk bezig voor Feyenoord


12 mei 2009 - Voor NEC zit het seizoen erop en daarom kan Mario Been zich nu gaan richten op Feyenoord. De nieuwe trainer van de Rotterdammers weet dat hij niet al te veel geld te besteden heeft en moet dan ook kijken naar koopjes.

Mario Been was in het Algemeen Dagblad in ieder geval duidelijk over een aantal zaken. Feyenoord heeft volgens hem dringend behoefte aan een keeper, een centrale verdediger en een spits.

Danny Koevermans is in ieder geval geen optie. "Danny Koevermans? Die naam is nog geen moment aan de orde geweest. Ik vind Danny een goede speler, maar we kunnen hem niet betalen. Zijn contract loopt nog door en je denkt toch niet dat PSV hem naar de concurrent laat gaan?"

Been hoopt nog altijd dat investeerders bij Feyenoord instappen. "Ik weet zeker dat er veel mensen zijn die Feyenoord willen helpen als het gaat om versterkingen voor volgend seizoen. Ook daar zullen we over moeten praten. Het wordt een hectisch weekje."

Dani Fernandez zal op korte termijn moeten worden gepresenteerd. Probleem is echter de transferrechten van Fernandez in handen zijn van een zakenman uit de Oekraine. "Het is een beetje een gebed zonder eind. Dat heeft er mee te maken dat het niet mogelijk is om een transfersom naar privé-mensen over te maken. Ik hoop dat het een dezer dagen afgerond wordt. Veel mensen vragen me waarom ik geld in een back wil steken. Maar ik denk dat Dani een speler is die iets toe kan voegen aan het voetballend vermogen van Feyenoord.|

El-Akchaoui, aanvoerder van NEC, is in ieder geval neit in beeld bij Feyenoord. "Ik vind Youssef een van de beste backs van Nederland, maar wij gaan hem niet halen. Puur op basis van het feit dat Tim de Cler een geweldige linksback is." De interesse die er eerder wel was was door de fysieke staat van De Cler. "Door zijn blessures wisten we destijds niet hoe hij ervoor stond. Maar nu speelt hij weer goede wedstrijden voor Feyenoord. Tim is in principe volgend seizoen de nummer één als linksback. Daarnaast hebben we ook nog Van Bronckhorst en Bahia die daar spelen, dus ligt onze prioriteit niet bij die positie. Dat heb ik Youssef netjes verteld. Hij wil graag voor Feyenoord spelen, alleen hebben we het geld niet voor het oprapen. We moeten een goede keeper hebben, een rechter centrale verdediger en we zullen voorin nog iets moeten doen."

De twintigjarige Erwin Mulder, dit seizoen door Feyenoord verhuurd aan Excelsior, zal Henk Timmer deze zomer niet gaan opvolgen. "We hebben over hem nagedacht. Erwin Mulder is een goede keeper, maar we hebben nog niet de garantie dat hij nu klaar is voor Feyenoord. Hij zal uitgeleend worden aan een eredivisieclub, want dat moet straks zijn niveau worden. Mulder zal er over een of twee jaar moeten staan."

Feyenoord zoekt een doelman voor de korte termijn. Jurek Dudek (36) en Dennis Gentenaar (33) staan volgens het Algemeen Dagblad op het lijstje. "Ik zou ook liever zeggen dat we een keeper van drie miljoen kopen, maar daar is geen geld voor. Dus zullen we moeten kijken naar de dingen die wel mogelijk zijn."

Met Gentenaar voerde Been reeds een gesprek. "Hij staat op een lijstje, het is nog niet meer dan dat. Ik ken hem natuurlijk ook uit het Nijmeegse omdat hij regelmatig bij de wedstrijden van NEC aanwezig is. We hebben veel informatie over hem ingewonnen bij Carlo l’Ami, zijn keeperstrainer bij Ajax. Het klopt dat hij anderhalf jaar niet heeft gespeeld. Maar het gaat er mij om dat ik weet waarom. Dat heeft ook te maken met het feit dat hij niet zo’n geweldige tijd heeft gehad met Marco van Basten. Zijn kwaliteiten zijn ontegenzeggelijk."

Ook Brett Holmand die eerder door Feyenood naar Nederland is gehaald maar in De Kuip nooit zou spelen is in beeld. Feyenoord verhuurde Holman jarenlang aan Excelsior. Via NEC kwam Holman uiteindelijk uit bij AZ. "Brett is een fantastische speler, maar op zijn positie hebben we genoeg mensen voorhanden. Als er tussentijds dingen gebeuren, is hij zeker een alternatief. Ik vind Brett goed genoeg voor Feyenoord."Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!