Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Volgend seizoen weer plaatjesalbum


18 juni 2003 - Vanaf volgend seizoen komt de Italiaanse uitgever Panini weer met een voetbalplaatjesalbum op de markt. De afgelopen vier jaren kwamen de Italianen niet tot een akkoord met de diverse clubs en instanties, iets wat eenvoudiger werd door de nieuwe CAO.


In de nieuwe CAO is namelijk een akkoord te vinden tussen de VVCS, ProProf en de FBO (de clubs) over het beheren van de collectieve commerciŽle rechten van de spelers en clubs over dit soort zaken.

Naast de inkomsten heeft het tevens een bijzondere waarde voor het voetbal in het algemeen. In het verleden waren het kinderen die de plaatjes vol op spaarden en met elkaar ruilden op de schoolpleinen. Het wakkert de interesse voor het voetbal aan, iets wat voor alle partijen zeer belangrijk is.

De VVCS spreekt ook de verwachting uit dat er binnenkort een akkoord zit aan te komen met hey Spaanse bedrijf Martomagic. Dit Zuid-Europese bedrijf is van plan een kaartspel van de Holland Casino Eredivisie uit te brengen. Ook computerspellenfabrikant Electronic Arts is in onderhandeling om de collectieve rechten (spelers, shirts en logoís) te gebruiken voor haar FIFA-games serie die verkrijgbaar is op alle platforms.Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!