Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Feyenoord verliest eerste serieuze test


16 juli 2003 - Zowel Feyenoord als PSV troffen vandaag de eerste serieuze tegenstander van het nieuwe seizoen tegen respectievelijk Hannover '96 en het Olympisch team van Zuid Korea. Er moet wel gezegd worden dat beide teams de nodige spelers moesten missen vanwege verscheidene redenen.

Vanmiddag al speelde PSV in Korea tegen het Olympisch team (onder 23) van dit land. Rob van Dijk maakte zijn debuut door te mogen beginnen als doelman. De jonge verdedigers Takak en Colin kregen een goede kans, de 17 jarige Koreaan die op proef is Cho speelde ook mee.

PSV kwam vroeg in de tweede helft op achterstand. Invaller Mateja Kezman bracht de score weer op gelijke hoogte. Dertien minuten voor tijd waren het wederom de jonge Koreanen die de leiding namen, het was echter weer Kezman die scoorde. Vlak voor tijd moest Van Dijk optreden om een nederlaag te voorkomen. PSV speelde dus 2-2.

Feyenoord heeft momenteel een trainingskamp belegd in Oostenrijk en speelt daar onder meer om de Alpen Cup. Hannover '96, FC Nürnberg en Galatasaray zijn de overige deelnemers. Galtasaray won de eerste halve finale met veel moeite van het gedegradeerde FC Nürnberg. Feyenoord moest het in de andere halve finale opnemen tegen Hannover '96.

De Rotterdammers startte met Edwin Zoetebier op goal. Chong-gug Song stond op de rechtsback plaats, duidelijk is dat de Koreaan Emerton zal opvolgen op deze positie. In het centrum speelden De Nooijer en Loovens, beide hebben hevige concurrentie van Van Wonderen (geblesseerd) en Van den Berg (nog niet aanwezig). Feyenoord had geen linksback in de selectie en zodoende nam men de jonge Mels van Driel mee. Van Driel speelt het komende seizoen op huurbasis voor Excelsior. Op het middenveld stonden Patrick Paauwe (aanvoerder) en Paul Bosvelt. Uiteindelijk de aanval met op links Robin van Persie en op rechts dit maal Anthony Lurling. In het centrum stonden Johan Elmander en Dirk Kuijt.

Het team van Van Marwijk heeft een achterstand van twee trainingsweken op de Duitse ploeg. Tevens mistte het een groot aantal vertrouwde namen en was het complete automatisme weg op de rechterkant door het vertrek van zowel Kalou als Emerton.

Toch sloeg Feyenoord geen slecht figuur. De Bundesliga club liet Feyenoord het spel maken waardoor het een vrije saaie eerste helft was. Een zondagschot van De Guzman ongeveer na een half uur spelen zette Hannover op voorsprong. De Guzman scoorde van een meter of 30 en liet een verbouwereerde Zoetebier achter die de bal hard achter hem in het net zag vliegen.

Na rust kwam Feyenoord beter in het spel mede door het inbrengen van de nieuwe aanvaller Lazovic die een versterking bleek te zijn. Opvallend was het dat Lazovic nummer 18 droeg en niet nummer 9, het rugnummer wat nu over is nu Van Hooijdonk is vertrokken. Lazovic en later ook Buffel stelden andere in staat te scoren. Doelpunten kwamen er echter niet. Kuijt bleek de scherpte te missen, al was het wel goed te zien dat de vier jonge aanvaller Van Persie-Lazovic-Kuijt-Buffel elkaar goed wisten te vinden.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!