Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Van Basten: 'Sno was een vergissing'


12 mei 2009 - In een terugblik op het afgelopen seizoen heeft Marco van Basten kritisch over zijn eigen gesproken. Zo stelde hij vast dat Evander Sno een vergissing was om aan te trekken.

De onlangs bij Ajax ogesapte trainer vindt dat zijn opvolger een type schoolmeester zou moeten zijn. Dat zegt Van Basten vandaag in een exclusief interview met Eredivisie Live. "Iemand die hard is en constant hard is". Van Basten spreekt zich niet uit over Co Adriaanse, één van de kandidaten voor zijn opvolging. "Ik ga daar niet over en daar wil ik ook niets over zeggen".

In het interview blikt Van Basten terug op zijn seizoen bij Ajax. In zijn selectie heeft hij vooral een bepalende middenvelder gemist. "Een type Stijn Schaars, een controlerende middenvelder die de boel corrigeert en motiveert, dat zou heel wenselijk zijn geweest." Het aantrekken van Evander Sno beschouwt Van Basten achteraf als een vergissing. "Sno was meer als aanvulling, om er fysiek iemand bij te hebben, met name op het middenveld en achterin. Dat bleek uiteindelijk toch iets anders te zijn, want hij was veel meer aanvallend ingesteld. Een vergissing, dat kan gebeuren."

Een verkorte versie van het gesprek met Van Basten wordt vanavond uitgezonden in het Eredivisie Magazine, om 19.00 uur op Eredivisie Live. Het complete, 30 minuten durende gesprek wordt in de komende weken uitgezonden op Eredivisie Live, in een serie interviews met hoofdrolspelers uit het afgelopen voetbalseizoen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!