Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Willem II pakt in slotfase toch nog de winst


6 maart 2004 - Lange tijd leek Willem II - FC Groningen op een 0-0 af te stevenen. In de laatste tien minuten van het duel pakte Willem II toch nog de winst. Doelpunten van Denneboom en Hadouir deden Groningen uiteindelijk de das om. Aan Groningen kant maakte de 23 jarige doelman Jeroen Lambers zijn debuut in het betaald voetbal.


In het elftal van FC Groningen maakte Jeroen Lambers zijn officiële debuut in het betaalde voetbal. De 23-jarige uit Zwartemeer afkomstige doelman verving de aan zijn knie geblesseerde Roy Beukenkamp. Ook op Chris de Witte (lies), Arvid Smit en Glen Salmon (beiden geschorst) kon Ron Jans geen beroep doen. Zijn collega André Wetzel van Willem II moest het doen zonder doelman De Vlieger, Victoria, Quinn, Delanoy (allen geblesseerd) en de geschorste Van Mosselveld. De reservekeeper van Willem II speelde zijn tiende competitiewedstrijd in het betaalde voetbal.

In de beginfase bleken beide ploegen voor de eerste helft een vrij risicoloos concept in gedachten te hebben. Het was nota bene Groningen dat met de meeste regelmaat in de zestien van de tegenstander kwam. Verder speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Het eerste schot kwam op naam van Brian Pinas, die het waagde vanaf ruim twintig meter. De inzet verdween echter rechts naast het doel van Zoïs. Ook Kruiswijk probeerde het van afstand, maar schoot nog veel verder naast. Aan de overkant was Sektioui de losser van het eerste schot, dat laag over de grond links naast het doel verdween.

Het tweede kwartier werd Willem II een stuk gevaarlijker. Eerste was het Denneboom die op aangeven van Mathijssen Lambers zijn eerste serieuze werk verschafte. Later kwam Willem II voor het eerst gevaarlijk uit na een afgeslagen corner van FC Groningen. Vrede kwam centimeters te kort om een strakke voorzet van rechts onschadelijk te maken. Vervolgens leek Elshot even aan het shirt van Shoukov te trekken, maar ging de spits te gemakkelijk liggen om voor een strafschop in aanmerking te komen. Ook een gele kaart bleef achterwege. Bij de volgende aanval was Shoukov weer gevaarlijk en werd hij nu duidelijker van achteren aangetikt door Elshot. De Rus bleef nu echter staan en loste een strak schot dat vlak langs de kruising vloog. Aan de overkant was een kopval van Brian Pinas na een voorzet van Elshot totaal ongevaarlijk.

In het laatste kwartier voor de pauze gebeurde er wederom bar weinig. Dit tot ongenoegen van het thuispubliek, dat het achterin rondspelen van hun ploeg niet echt kon waarderen. In de 35e minuut hielden alle Groningers even hun adem in toen Sander van Gessel van achteren onderuit werd geschoffeld door Mariana. Invaller-scheidsrechter Sterk zag er niet eens een overtreding in. De Groninger aanvoerder kon gelukkig toch weer opgelapt worden. Drie minuten later was het Mariana, die Krstev poortte maar vervolgens een strakke voorzet van de linkerkant niet aan zag komen bij een medespeler. Elshot had blijkbaar genoeg van de brilstand op het bord. In de 40e minuut kwam een voorzet van hem in de tweede lijn terecht bij Florén, die een knap schot tot corner verwerkt zag worden door de Australische doelman van de Brabanders. Na een knappe rush van Krstev, had Elshot bij de volgende aanval iets heel anders in gedachten dan de verkeerd geraakte afzwaaier die hij produceerde. Bart van den Eede mocht vervolgens van Willem II-coach Wetzel gaan warmlopen.

Na de pauze kwam de van NAC gehuurde Belg echter nog niet in het veld. Er werd nog helemaal niet gewisseld. Onder de luide tonen van 'Let me entertain you' kwamen de teams weer het veld op. Ondanks het feit dat Ron Jans het niet de taak van de uitploeg vindt om het publiek te vermaken, ging zijn ploeg toch aardig opportunistisch van start. Ook werden Drent en Hugo langs de lijn gestuurd om te gaan warmlopen. In de eerste tien minuten kreeg Paul Matthijs drie corners te nemen, waarbij Vrede telkens voor onrust voor het Willem II-doel zorgde. Bij de eerste kwam Van der Linden niet echt tot een schot, na de tweede was Vrede het dichtst bij mogelijk gevaar. En bij de derde schoot Krstev in tweede instantie recht op Zois af.

In de 53e minuut kreeg groenwit dé kans van de wedstrijd tot dan toe. Na een vlotte combinatie via Van Gessel en Florén kon Pinas breed leggen op de volledig vrij staande Krstev. De voorzet was blijkbaar iets te hard en Krstev stond iets te ver voorbij het doel om de bal langs Zois te krijgen. De Macodoniër schoot naast. Een gele kaart voor Florén en de wissel van Van den Eede voor Shoukov schrok de Groningen defensie. Hoewel Lambers werd aangevallen in zijn vijf meter, kwam hij ten val door een Willem II'er. Krstev moest vlak voor de lijn redding brengen door zich in de baan van een schot te werpen.

Na nog een corner van Paul Matthijs werd duidelijk dat FC Groningen, dat het merendeel van het balbezit had in de hele wedstrijd, uit was op een stuntje. De uitclub was in die fase halverwege de tweede helft duidelijk de club die nog aanspraak mocht maken op een doelpuntje.

In de slotfase leken beide teams steeds meer vrede te hebben met het niet verliezen, dan te willen winnen. Acht minuten voor het einde van de wedstrijd viel dan toch nog onverwacht de goal voor de thuisclub. Mile Krstev probeerde zelfs ten koste van een gele kaart de verdedigende stellingen weer hun positie te laten innemen. Toch was de vrije trap op een kwart van de lengte en aan de linkerkant van het veld de directe inleiding voor een goal. De bal kwam hoog in de zestien en kon ondanks de lengte niet worden weggewerkt. Mathijsen kon uiteindelijk breed geven op Denneboom die volledig vrij kon binnenschuiven: 1-0.

Willem II kreeg weer daarna twee grote kansen. Eerst was het Van den Eede die op aangeven van Caluwé keihard inschoot. Lambers bracht met één hand redding en verwerkte de bal tot corner. In de 86e minuut dacht het hele stadion aan de 2-0, maar bleek Van den Eede bij een knappe voorzet van Jaliens buitenspel te hebben gestaan, toen hij vrij kon inkoppen. FC Groningen kreeg nog vier minuten extra speeltijd. Pinas kwam in de tweede daarvan nog tot een schot, dat echter keihard in het zijnet naast de kruising belandde. In de tegenaanval besliste Willem II het duel. Na een gevaarlijk balverlies van Elshot trapte Denneboom eerste volledig over de bal heen. Hadouir stond vervolgens echter op de juiste plaats om de 2-0 tergend langzaam onder Lambers heen te prikken. (www.fcgroningen.nl)Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!