Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax en HSV eens over Jol


26 mei 2009 - Ajax en HSV hebben een akkoord bereikt over de afkoopsom van Martin Jol. Door de overstap naar Amsterdam was Jol slechts een seizoen werkzaam in het Noorden van Duitsland.

De 53-jarige Jol bereikte eerder al met Ajax een akkoord over een driejarig contract. Het is onduidelijk of er assistenten van Jol meekomen naar Amsterdam, daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan Zeljko Petrovic. Duidelijk is in ieder geval dat Jol inspraak zal krijgen in het te voeren transferbeleid van Ajax, hierbij zal hij ondersteuning krijgen van Danny Blind.

Algemeen directeur Rik van den Boog over de aanstelling van Jol als nieuwe trainer op Ajax.nl: "Het is de belangrijkste positie binnen een voetbalclub, dus we zijn zeer zorgvuldig te werk gegaan. Martin beschikt over alle kwaliteiten die de nieuwe trainer van Ajax in onze optiek zou moeten hebben. Hij is ervaren en heeft die ervaring in binnen- en buitenland opgedaan. Hij heeft bij grote en minder grote clubs gewerkt en daarbij aangetoond het maximale uit zijn spelers te kunnen halen. Daarnaast is hij een trainer van wie is gebleken dat hij bereid is talentvolle jeugdspelers een kans te geven, wat voor ons van elementair belang is. We zijn als clubleiding nog niet zo lang in deze samenstelling aan het werk bij Ajax, maar ik ben heel blij met de manier waarop we hebben samengewerkt om dit te bewerkstelligen. Het was een spannende en boeiende periode, met een uitstekend resultaat voor Ajax."

Martin Jol: "Ajax biedt me een hele mooie kans, met oog voor de lange termijn. Ik krijg een zeer uitgebreid pakket met verantwoordelijkheden. Ajax is een fantastische club en ik heb ontzettend veel zin om er aan de slag te gaan. Ik heb het bij HSV ontzettend naar mijn zin gehad, het is een grote club en Hamburg is een fijne stad om te leven en te werken. Ik heb de laatste jaren in het buitenland gewerkt en keer nu weer terug naar Nederland, daar kijk ik erg naar uit."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!