Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Celtic wil Loovens niet kwijt


24 juni 2009 - Glenn Loovens speelt ook komend seizoen voor de Schotse topclub Celtic. Birmingham City klopte tevergeefs aan om de verdediger naar de Premier League te halen.

Celtic weigert de verdediger te vertrekken. De nieuwe trainer Tony Mowbray ziet een grote rol weggelegd voor de voormalig verdediger van Feyenoord en Cardiff City. Aanvankelijk had Loovens het bijzonder lastig maar in de tweede seizoenshelft van het afgelopen seizoen groeide Loovens uit tot een vaste waarde bij Celtic.

Loovens wil de komende seizoenen prijzen winnen met Celtic en heeft zelfs het Nederlands Elftal niet uit het hoofd gezet. Loovens weet ook dat naast Ooijer in de huidige selectie van Oranje niemand aan zijn fysieke kwaliteiten kan voldoen. De verdediger is daarmee uitermate interessant als voorstopper.

"Ik ben hier, bij Celtic, nog niet klaar. Ik ben het seizoen sterk geëindigd en die lijn wil ik doortrekken," aldus Loovens op zijn vakantie-adres in Italie waar hij eerder ook trouwde. "Ik heb het gevoel dat de mensen heel tevreden over me zijn. En Celtic is geen club die je zomaar verlaat. Ik speel elke week in een stadion met 60.000 fans die een enorme passie voor Celtic hebben. Alles is hier perfect geregeld, je wordt behandeld als een superster en de trainingsaccommodatie is ook super."

Celtic greep het voorbije seizoen naast de titel. "Dit seizoen willen we de titel absoluut weer winnen. Dat gaat ook gebeuren. Als je bij Celtic zit, wil je prijzen veroveren. Je leert hier met druk omgaan en je speelt elk jaar Europees." legt Loovens uit in het Algemeen Dagblad.

Loovens zou het een bekroning vinden als hij zou wordne opgeroepen voor Oranje. "De bondscoach kent me uit onze gezamenlijke periode bij Feyenoord. Ik wist dat hij de laatste keer, bij de bekerfinale, eigenlijk voor Jan Vennegoor of Hesselink kwam. Maar het was wel meegenomen dat hij mij zag spelen. Ik denk dat iedere prof bij een topclub ambities heeft om naar het WK te gaan. Ik voel dat ik stappen omhoog heb gemaakt. De tijd van de Engelse Championship (1ste divisie), waar ik met Cardiff City speelde, ligt achter mij."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!