Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ vindt in Heijblok derde doelman


24 juni 2009 - AZ heeft in Doetinchem haar nieuwe derde doelman gevonden. Het is de 32-jarige Erik Heijblok die het afgelopen seizoen nog eerste doelman was van De Graafschap. Heijblok tekende in Alkmaar een contract voor twee seizoenen.

Heijblok maakte voor Haarlem zijn debuut in het betaald voetbal. Vier seizoenen lang was Heijblok de eerste doelman en dat leidde tot 121 duels in het betaald voetbal. Opvallender was echter dat na vier seizoenen Ajax aanklopte waar hij mocht fungeren als derde doelman.

Een seizoen later, in de zomer van 2008, vertrok Heijblok echter al weer. De Graafschap bood hem de kans om eerste doelman te worden van een club uit de Eredivisie. Ook Heijblok kon niet voorkomen dat de Superboeren degradeerden uit de Eredivisie.

Heijblok op de website van AZ: "Ik ben superblij dat ik de komende seizoenen bij AZ onder contract sta. Voor mij is het een lot uit de loterij. Ik kom uit de regio Noord-Holland en had meteen een goed gevoel bij AZ. Het is geen normale transfer, maar die heb ik nog nooit gemaakt. Dit past wat dat betreft goed bij mijn carrière."

Directeur Voetbalzaken Marcel Brands: "u we dit seizoen Champions League spelen, kunnen we drie volwaardige keepers goed gebruiken. Naast Sergio Romero en Joey Didulica zijn we daar met de komst van Erik Heijblok van verzekerd."

Heijblok had nog een doorlopende verbintenis in Doetinchem. Het is onbekend hoeveel AZ heeft betaald voor de doelman.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!