Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Twente houdt stand ondanks rood Boschker


29 juli 2009 - FC Twente heeft in Lissabon knap stand gehouden tegen Sporting. Het werd in de voorronde van de Champions League 0-0 en daar mocht Twente zeker niet ontevreden over zijn. Twente speelde namelijk geruime tijd met een man minder door een rode kaart van doelman Sander Boschker.

FC Twente begon bijzonder sterk aan het duel. Met een beetje geluk had het zelfs een strafschop gekregen nadat Chelsea-huurling Stoch werd neergehaald door een verdediger van Sporting. Aan de linkerkant liet ook Bryan Ruiz zien een welkome versterking te zijn voor het elftal van Steve McClaren. Daarnaast was er een vrije trap van Kenneth Perez die met moeite door Patricio kon worden gekeerd.

De Portugese topclub kon daar zelf weinig tegenover stellen. Toch had Sporting de grootste kans van het duel. Het wist snel om te schakelen nadat het het balbezit van Kenneth Perez wist over te nemen. Postiga ging alleen af op Twente-doelman Sander Boschker. De doelman twijfelde om uit te komen, kwam uiteindelijk uit, gleed weg en besloot dit uiteindelijk te corrigeren door de aanvaller neer te halen. Boschker kreeg een rode kaart en Sporting een strafschop.

Twente zou het ruim een uur moeten doen met een man minder. Steve McClaren bracht Nikolaj Mikhailov binnen de lijnen voor Kenneth Perez. De Bulgaarse doelman keerde direct de strafschop van Miguel Veloso en zou daarnaast in het duel nog een aantal fraaie reddingen hebben. Toch kwam Twente verder nauwelijks in de problemen, ook niet toen Sporting steeds meer risico ging nemen. Twente heeft nog daarmee een prima uitgangspositie voor het duel van dinsdag in Enschede. De ploeg mag blijven hopen op de derde voorronde van de Champions League.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!