Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ begint met nederlaag in Almelo


1 augustus 2009 - Landskampioen AZ is de competitie begonnen met een 3-2 nederlaag in het Polman Stadion tegen Heracles. Daarnaast verloor het in de slotfase van dat duel ook nog eens twee spelers met een rode kaart, namelijk Gill Swerts en Graziano Pelle.

AZ leek in de openingsfase van het duel de goede lijn van het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen SC Heerenveen door te zetten. De ploeg van Ronald Koeman oogde fris en de defensie van Heracles wankelde. Scheidsrechter Wiedemeijer had in de eerste minuut van het duel al een strafschop kunnen geven na een overtreding op Moussa Dembele.

Uiteindelijk was het niet AZ dat de score zou openen maar Heracles wat zich snel wist te herpakken van de eerste vijf minuten. Het was Everton die na acht minuten spelen uit een moeilijke positie AZ-doelman Sergio Romero wist te passeren. In Almelo zou de 1-0 van Everton ook de ruststand zijn, zorgelijker was het spel van AZ na de openingstreffer.

Vlak na rust oogde de defensie van AZ bijzonder gammel. Het was Overtoom die hier van wist te profiteren en alles van AZ voor schut zetten. Een vrije trap van Mark Jan Fledderus zou na 61 minuten spelen zelfs een sensationele 3-0 op het bord zetten. In de minuten die volgde kon Heracles de voorsprong zelfs nog verder uitbouwen. In korte tijd kwam AZ echter weer helemaal terug in het duel. Eerst was het invaller Graziano Pelle, nog geen minuut later El Hamdaoui.

AZ ging voor de 3-3 en had via een strafschop ook die ultieme kans op een derde doelpunt moeten hebben. Het ontging scheidsrechter Wiedemeijer echter dat Wernbloom opzichtig naar de grond werd getrokken, dit tot grote woede van Ronald Koeman die na afloop dan ook verhaal ging halen. In de slotfase van het duel werden Gill Swerts en Graziano Pelle met rood van het veld gestuurd. Beide invallers toonden bijzonder veel frustratie en beide kaarten waren dan ook niet meer dan terecht. Zowel Swerts en Pelle kunnen een aantal duels schorsing verwachten.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!