Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Groningen bevestigt komst Enevoldsen


29 augustus 2009 - FC Groningen heeft de komst van Thomas Enevoldsen officieel bevestigd. De 22-jarige middenvelder komt voor een bedrag van 1,25 miljoen euro van Aalborg BK naar de Euroborg. Enevoldsen tekende in Groningen voor 5 jaar.

De 22-jarige middenvelder doorliep de jeugdopleiding van Aalborg en maakte op zijn zeventiende al zijn debuut voor de club. Sinds het seizoen 2007/2008 is de speler een vaste waarde bij de Deense topclub. Vorig seizoen speelde Aalborg nog in de groepsfase van de Champions League tegen onder meer Manchester United en Celtic.

Enevoldsen over zijn overgang naar Groningen: "Ongeveer een maand geleden hoorde ik van mijn spelersagent over de interesse van FC Groningen. Het heeft een paar weken geduurd maar toen de clubs tot een akkoord kwamen, ben ik de volgende dag meteen naar Groningen gekomen. In Duitsland had ik wat last van files, dus was ik vrijdagavond wat later dan gehoopt. Maar inmiddels heb ik met trainer Ron Jans gesproken en met technisch manager Henk Veldmate. Vandaag (zaterdag – red.) ben ik ook persoonlijk tot een akkoord gekomen. Ik kan op alle posities op het middenveld uit de voeten, maar ik begreep dat de club vooral op zoek was naar een rechtermiddenvelder."

Enevoldsen is dus een multifunctionele middenvelder, na enig aandringen gaat hij verder in op zijn kwaliteiten. "Ik ben op vele plekken inzetbaar, heb een goede techniek en ben bovendien creatief. Daarnaast heb ik de afgelopen seizoenen geregeld assists gegeven waaruit mijn teamgenoten hebben gescoord."

Zijn eerste voetbalvriend bij FC Groningen is al bekend. "Met Nicklas Pedersen heb ik twee jaar in de vertegenwoordigende jeugdteams van Denemarken gespeeld. Hij heeft me veel goede dingen over de club en de stad verteld. Ik zie ernaar uit om de volgende stap in mijn carrière te maken. De Nederlandse Eredivisie is weer een stap hoger en bij FC Groningen kunnen jonge spelers zich verder doorontwikkelen."

In juli werd Aalborg verrassend uitschakeld in de voorronde van de UEFA Europa League door het Bosnische Slavija Sarajevo. "De uitschakeling heeft niets met mijn keuze te maken. Ik heb twaalf fantastische jaren gehad en neem morgen (zondag – red.) afscheid van de fans tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Midtjylland. Ik kijk vanaf de tribune toe. De komende week zal ik nog in Denemarken trainen en alle zaken regelen voor de overgang. Vanaf maandag 7 september train ik bij mijn nieuwe club FC Groningen."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!