Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ blij dat het selectie intact kon houden


1 september 2009 - De transfermarkt is voorbij. AZ kan opgelucht adem halen want veel mensen hadden verwacht dat meerdere sterspelers de landskampioen zouden verlaten in de afgelopen transferperiode. Technisch directeur Marcel Brands blikte terug op AZ.nl.

"Waar we een beetje bang voor waren is uitgebleven", aldus technisch directeur Marcel Brands op de website van AZ. "Er is niet gevist naar onze toppers. Deze periode hebben we zelfs kunnen gebruiken om te investeren in de selectie. Bepalende spelers hebben hun contracten opengebroken en verlengd."

"In vergelijking met andere jaren is de afgelopen transferperiode voor ons relatief rustig verlopen. Met Demy de Zeeuw is eigenlijk maar één echte basisspeler vertrokken. Met de komst van Pontus Wernbloom en Rasmus Elm hebben we dat goed opgevangen. Wernbloom hadden we al vroeg vastgelegd, met het oog op een mogelijke transfer van Demy. Toen de transfer van De Zeeuw officieel rondkwam, kregen wij de middelen om Elm te halen. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat die transfer zou lukken, gezien de interesse van andere grote clubs."

"Elm is een speler die op alle posities op het middenveld uit de voeten kan", omschrijft Brands de laatste AZ-aanwinst op de eigen clubsite. "We zagen hem voor het eerst als linkshalf, tegen Feyenoord speelde hij vorig seizoen hangend op rechts tegen Tim de Cler en bij Jong Zweden was hij deze zomer de controlerende man in de rug van Wernbloom. Het is geen vechter, maar een échte voetballer met een uitstekende pass en afstandschot."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!