Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Keurmerk voor tickethandelaren


8 september 2009 - Het kopen van toegangskaarten voor evenementen via secundaire ticketaanbieders wordt nog transparanter. Dat is de missie van de op 1 juli 2009 opgerichte branchevereniging EUSTA (European Union Secondary Ticketing Association).

Duidelijkheid en zekerheid verschaffen voor de consument en een betrouwbare gesprekspartner zijn voor de evenementenbranche staan voorop. Het vaststellen van een gedragscode is daartoe een eerste belangrijke stap. Ook zal de branchevereniging zich inspannen om het door organisatoren van evenementen verspreide imago van 'zwarthandel' volledig weg te nemen - de secundaire ticketbranche heeft niets met zwarthandel te maken. De vereniging streeft ernaar om gerespecteerd partner te worden van de organisatoren, een marktsituatie zoals die al jaren geldt in het buitenland (met name in de USA en Engeland). Dit is de uitkomst van de recentelijk gehouden eerste ledenvergadering.

De secundaire ticketmarkt is de laatste jaren uitgegroeid tot een serieuze bedrijfstak. De ticketaanbieders bieden een platform voor de koop en verkoop van tickets voor allerlei evenementen – ook voor uitverkochte evenementen. De bedrijfstak kent inmiddels een vaste klantenkring, die in staat is om kort voor een evenement nog (extra) toegangskaarten te bemachtigen en bereid is voor deze dienstverlening een bepaalde opslag te betalen. De vaste klant van de secundaire ticketbranche gaat voor gemak, comfort en de zekerheid van een optimale service. Indien klanten bij één van de EUSTA-ticketaanbieders bestellen, weten zij dat zij te maken hebben met een serieus bedrijf dat bepaalde uitdrukkelijke garanties biedt.
Voorzitter van de branchevereniging mr. Keje Molenaar (advocaat bij Korvinus Abeln advocaten te Amsterdam, gespecialiseerd in arbeids-, sport- en amusementsrecht): "EUSTA staat voor een transparante en eerlijke secundaire ticketmarkt. De aangesloten bedrijven staan garant voor heldere gedragsregels waar zij op worden gecontroleerd en gesanctioneerd. Consumenten kunnen aan het EUSTA-keurmerk zien of zij te maken hebben met een betrouwbare secundaire ticketaanbieder."

De gedragscode en het keurmerk zijn in voorbereiding en zullen naar verwachting half september door de leden worden aangenomen en goedgekeurd.


Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!