Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

KNVB baalt van RKC Waalwijk


7 oktober 2009 - De licentiecommissie van de KNVB baalt van de huidige situatie omtrent RKC Waalwijk. De hekkensluiter van de Eredvisie kent een liquiditeitstekort van ruim drie miljoen euro en kan over twee maanden de spelerssalarissen niet meer betalen.

Opvallend is dat het oude bestuur een aantal zaken erg rooskleurig naar buiten heeft gebracht maar in werkelijkheid op de hoogte heeft moeten zijn van de enorme tekorten op de lopende begroting. Dat doet ook zeer bij Ron Francis, lid van de licentiecommissie. Francis tegenover De Telegraaf: "RKC brengt de geloofwaardigheid van ons systeem in het geding. RKC zit al een poosje in categorie I (voor clubs die er financieel zeer slecht voorstaan, red.) en staat dus onder verscherpt toezicht. Ik durf te zeggen dat enige nuance op zijn plaats is, al mag ik die helaas niet toelichten."

Ook Ben Mandemakers, de voornaamste geldschieter van RKC Waalwijk, baalt van de ontstane situatie. "Wij hebben niet de juiste cijfers te zien gekregen. Er is veel te optimistisch begroot. De KNVB is ook voorgelogen", zegt de multimiljonair in De Telegraaf. Volgens de krant wil Mandemakers zelf garant staan voor het tekort maar dan zal de gemeente Waalwijk wel een helpende hand moeten uitsteken. De huurschuld van 600.000 euro moet worden kwijtgescholden en met ingang van komend seizoen worden gehalveerd, alleen dan kan RKC volgens Mandemakers overleven.

"Anders komen we niet tot een structurele oplossing. Als zij niet meewerken, doe ik ook niets en is het afgelopen met betaald voetbal in Waalwijk", aldus Mandemakers. Ron Francis spreekt openlijk zijn twijfels uit over de uitlatingen van Mandemakers: "Deze cijfers impliceren dat wij niet opgelet hebben en daar is geen sprake van. Dit soort berichten hoor je vaker bij een wisseling van de wacht. Ze willen gewoon schoon schip maken en zoeken hulp."

Algemeen directeur Justin Goetzee van RKC betreurt de twijfels: "Ze hoeven bij de KNVB niet gepikeerd te zijn dat wij dit geopenbaard hebben en niet zij. Het is helaas allemaal realiteit. Bij het eerstvolgende meetmoment waren ze tot dezelfde conclusies gekomen, maar wij hebben ervoor gekozen om nu al openheid te geven", aldus Goetzee.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!