Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Sparta weet stadsderby opnieuw te winnen


18 oktober 2009 - De Rotterdamse stadsderby tussen Sparta Rotterdam en Feyenoord eindigden uiteindelijk in een 2-1 overwinning voor Rotterdam-West. Slechts 19 spelers haalden het einde van het duel. Cisse en Tomasson kregen aan Feyenoord-zijde rood, Poepon aan de andere kant.

De afgelopen twee seizoenen verloor Feyenoord op het Kasteel. Er was Feyenoord veel aan gelegen dat dat dit jaar niet zo gebeuren. Bij rust zag het er ook allemaal nog prima uit. Feyenoord had een 1-0 voorsprong in handen door een goal van Bahia die raak kopte uit een vrije trap van Giovanni van Bronckhorst. Sparta Rotterdam had een groot aantal mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar Rob van Dijk leek onpasseerbaar.

Na rust moest Feyenoord in korte tijd tot twee keer toezien hoe een speler met rood werd weggezonden door scheidsrechter Nijhuis. Eerst was het Sekou Cisse die op het middenveld met gestrek been doorging op de enkels van een Sparta-speler. Niet veel later moest Jon Dahl Tomasson inrukken na een charge op Boakye. Tussen de beide rode kaarten had Sparta al de gelijkmaker voor gescoord, het was Falkenburg die met behulp van Rob van Dijk tot scoren kwam.

Sparta ging nadrukkelijk op zoek naar de 2-1 en dat was mogelijk met twee spelers meer op het veld. Toch moest ook Sparta met een man minder verder na een rode kaart van Rydell Poepon. De jonge aanvaller maakte eerst een overtreding die hem op geel kwam te staan en wegens commentaar daarop mocht ook hij vertrekken. Met een droge knal bezorgde Kevin Strootman de thuisploeg in de slotfase de drie punten. Het Kasteel barste uit haar voegen.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!