Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Dwight Lodeweges per direct weg bij NEC


27 oktober 2009 - Dwight Lodeweges is niet langer trainer van NEC. De oefenmeester is per direct uit eigen beweging opgestapt. Het is niet geheel duidelijk wat de aanleiding is van de beslissing van Lodeweges die maandag het bestuur van NEC inlichtte over zijn voornemen.

Lodeweges was duidelijk in zijn bewoordingen: "Ik heb niet het gevoel de trainer te zijn die NEC op dit moment nodig heeft. Het lukt mij niet om een wending te geven aan de huidige situatie en ik heb er geen vertrouwen in dat ik dat op korte termijn kan veranderen. Ik heb de directie van mijn voornemen om te stoppen op de hoogte gebracht. De directie heeft mij gevraagd dit voornemen te heroverwegen. Dat heb ik gedaan, maar ik ben bij mijn besluit gebleven. Vanmorgen heb ik aan de spelers en staf uitleg verschaft en ik hoop dat zij mijn besluit willen respecteren. Ik verwijt de club, de spelers en de staf niets, wens NEC veel succes en realiseer me dat de club hiermee in een moeilijke positie wordt gebracht, midden in de competitie en vlak voor de bekerwedstrijd tegen Excelsior."

Algemeen Directeur Jacco Swart van NEC was duidelijk op de clubsite: "Wij waren natuurlijk zeer verrast toen Dwight met deze mededeling kwam. Hij heeft ons oprecht verteld over zijn redenen om te willen stoppen. Natuurlijk hebben wij hem gevraagd hier nog eens goed over na te denken omdat er voor ons geen aanleiding was om uit elkaar te gaan. Nadat hij dit gedaan heeft, hebben wij besloten in te gaan op zijn herhaalde verzoek om de arbeidsovereenkomst per direct te ontbinden. Wij zijn teleurgesteld dat hij vertrekt, maar respecteren zijn besluit en oprechtheid in deze."

NEC zal zich beraden op deze onverwachte situatie. De komende wedstrijden zullen Wim Rip en Wilfried Brookhuis de trainingen en coaching op zich nemen. NEC staat op dit moment op een elfde plaats in de Eredivisie.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!