Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Eenvoudige zege Jong Oranje


13 november 2009 - Jong Oranje heeft vandaag zonder veel problemen gewonnen van de leeftijdsgenoten uit Liechtenstein. In Den Bosch won de ploeg van Cor Pot met 3-0. Het enige negatieve puntje aan de zege was dat Oranje een grotere winst had moeten boeken.

Liechtenstein was totaal niet opgewassen tegen Jong Oranje. De ploeg van Pot kreeg kans op kans maar had zichtbaar het vizier niet op scherp staan. Het leek nog wel zo'n mooie avond te worden voor de bezoekers van het duel in De Vliert. Al na acht minuten spelen was het Siem de Jong die de score opende dit op aangeven van uitblinker Diego Biseswar. Niet veel later moest de middenvelder met een blessure naar de kant, Erik Falkenburg was zijn vervanger.

In de tweede helft zou Jong Oranje verder uitlopen. Het was invaller Erik Falkenburg die van dichtbij een voorzet van Biseswar wist binnen te tikken. Cor Pot moedigde zijn team vervolgens aan door te drukken maar dat wilde niet echt vlotten. In de slotfase van het duel was het een andere aanvaller en overigens ook al een speler van Sparta, Joshua John, die Jong Oranje aan 3-0 bracht. John was ingevallen voor de geblesseerde Wijnaldum.

Door de zege blijft Oranje nog altijd zonder puntverlies. De ploeg van Cor Pot heeft nu 12 punten uit 4 duels. Dinsdag volgt in Rotterdam een echte krachtmeting tegen Spanje. Hopelijk zijn Siem de Jong en Georginio Wijnaldum dan weer hersteld. Diego Biseswar is er zeker niet bij. Arbiter Pavel Saliy uit Kazachstan gaf de aanvaller van Feyenoord na twaalf minuten een gele kaart omdat hij te lang treuzelde bij het nemen van een vrije trap. Het betekende zijn tweede gele kaart in het kwalificatietoernooi en dus een schorsing.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!