Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

AZ blijft steken op gelijkspel


24 november 2009 - AZ heeft het uitzicht op de tweede plaats in de groep verloren. De ploeg van Ronald Koeman pakte vandaag haar laatste strohalm niet. Daarvoor had AZ vandaag op eigen veld moeten winnen van Olympiakos, AZ bleef echter steken op 0-0. De derde plaats en dus de knock-out fase van de UEFA Cup is nog mogelijk maar daarvoor moet men het uitduel tegen Standard Luik wel winnen.

Na vijf duels heeft AZ in de Champions League nog altijd niet gewonnen. In het eerste duel ging de ploeg in Athene in de slotfase ongelukkig onderuit tegen Olympiakos (1-0). Thuis tegen Standard Luik leek men te gaan winnen maar diep in blessuretijd kwam de Belgische ploeg op gelijke hoogte (1-1). Vervolgens volgden er een gewonnen punt tegen Arsenal (1-1) en een verlies (4-1).

Vanavond moest het dan eindelijk voor AZ gebeuren tegen Olympiakos. De Griekse topclub had het in de openingsfase zichtbaar moeilijk met Jeremain Lens die met zijn snelheid zijn tegenstander Zewlakow een aantal malen de baas was. Lens kwam net wat lengte te kort om de score te openen. De aanvaller raakte de bal wel maar onvolledig om hem ook daadwerkelijk in het doel te laten rollen. Aan de andere kant kon Olympiakos hier vrij weinig tegenover stellen.

Naar mate het duel naar het einde ging moest AZ steeds meer risico nemen. Onder meer Graziano Pelle en Ari kwamen in de ploeg. AZ zette druk maar was enigzins slordig in de beslissende pass. De Griekse doelman Antonios Nikopolidis bleef ballen loslaten maar kreeg ze ook elke keer weer snel onder controle. Het bleef in Alkmaar dus ook bij 0-0. Olympiakos is daardoor nagenoeg zeker van de tweede plaats in de groep.

Het andere duel in Groep H tussen Arsenal en Standard Luik werd met 2-0 door de Engelse grootmacht gewonnen. De ploeg van Arsene Wenger is daarmee zeker van de eerste plaats in de groep, het vergaarde 13 punten uit 5 duels. Olympiakos is terug te vinden op de tweede plaats met 7 punten. Standard Luik staat derde met 4 punten en AZ heeft 3 punten.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!