Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Twente schorst Janssen twee maanden


30 november 2009 - Uit het bloedonderzoek bij Theo Janssen naar aanleiding van het eenzijdig ongeluk is gebleken dat de middenvelder van FC Twente te veel had gedronken. Janssen had 0,8 promille alcohol in zijn bloed, de wettelijke grens is 0,5. FC Twente heeft hem hierop een boete opgelegd en een schorsing van twee maanden. Tot 31 januari 2010 zal Janssen zodoende geen duels voor FC Twente spelen.

Janssen krijgt de hoogst mogelijke boete die een club aan een contractspeler kan geven. Het geld zal gaan naar een nader te bepalen goed doel. Daarnaast zal de tweevoudig international zich actief gaan inzetten bij de revalidatie van verkeersslachtoffers in een revalidatiecentrum. Janssen vloog in de nacht van zaterdag 21 november over de kop. De middenvelder brak daarbij zijn neus. Zijn bijrijder, Lienden-doelman Kevin Moeliker, raakte in coma. Naast de boete en schorsing van FC Twente onderzoekt ook de officier van justititie of het Janssen nog wettelijk kan aanpakken.

"Ik heb na de wedstrijd bier gedronken om de overwinning te vieren en ben daarna toch in de auto gestapt. Dit had nooit mogen gebeuren", aldus Janssen op de officiële website van FC Twente. "Ik ben verschrikkelijk stom geweest." Janssen ging zelfs nog verder "Ik heb ook de naam van FC Twente en het voetbal geschaad. Ik ben bereid alles ervoor te doen om dat recht te trekken."

"Het is onacceptabel dat een profvoetballer met alcohol op een auto bestuurt", aldus voorzitter Joop Munsterman op de officiële website van FC Twente. "Hierdoor brengt hij zichzelf en zijn omgeving in gevaar. Tevens dient een profvoetballer er zich van bewust te zijn dat hij voor met name de jeugd een rolmodel vervult."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!