Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Vandenbussche op zijn plek in Friesland


3 december 2009 - Brian Vandenbussche heeft zich voor de zoveelste keer in zijn loopbaan bij SC Heerenveen terug weten te knokken in de basis. Het lijkt er nu ook niet meer op dat de Belgische doelman zijn plaats nog ooit zal kwijt raken.

"Ik voel me thuis in Heerenveen", aldus Vandenbussche op de website van SC Heerenveen. "In deze omgeving kom ik tot mijn recht, bovendien is het voor onze kleine een ideale plek om op te groeien."

Dat zou ook komen door een andere instelling. "Vroeger ging ik voor iedere bal, wilde iedereen helpen en sprong ik overal tussen. Ik ben rustiger geworden en maak andere keuzes. Dat ik veranderd ben is een kwestie van ervaring. Ik heb een lastige periode achter de rug, maar ben altijd in mezelf blijven geloven."

"Al deze ervaringen hebben me beter en bewuster van mijn kwaliteiten gemaakt. Ik weet wat ik kan en hoef dat niet altijd te bewijzen. Op de belangrijke momenten moet ik er staan. Het is niet zo dat ik nooit weer een blunder zal maken, maar als het al gebeurt, raak ik niet meer in de war. Fouten horen bij voetbal. Je moet de draad zo snel mogelijk weer opppaken."

Vanavond wacht in Lissabon Sporting. "Europees voetbal is speciaal. Dat merk ik ook bij de andere jongens. Het is een belangrijke wedstrijd, maar toch is de druk minder, anders dan in de competitie. Iedereen wil ook graag. Spelen tegen een grote club als Sporting werkt motiverend."

"We hebben twee maal eerder in het stadion van Sporting gespeeld en daar nog nooit verloren. Kennelijk voelen we ons er thuis. Bovendien heeft de zege op RKC ons goed gedaan. Er is vertrouwen in een goede afloop. Een punt is mooi en dan hoop ik dat Ventspils van Hertha wint, dan kunnen we het thuis tegen de Letten afmaken."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!