Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Doorgaan Heerenveen - PSV in het geding


22 december 2009 - Het is nog ondudielijk of het bekerduel tussen SC Heerenveen en PSV op woensdagavond doorgang kan vinden. Een fors pak sneeuw op het dak van de zuidtribune zorgt voor een enorm veiligheidsrisico.

Indien het dooit valt het pak sneeuw ruim dertig meter naar beneden op de fans van de tribune en de spelers op het veld. Een onwerkbare situatie zo lijkt het. De KNVB heeft laten weten dat de beslissing is aan SC Heerenveen en de brandweer. Woensdagmorgen zullen deze partijen moeten beslissen.

"Zo'n klomp sneeuw is niet alleen zwaar, maar komt ook nog eens van dertig meter hoogte naar beneden", aldus directeur Henk Hoekstra op de website van SC Heerenveen. "Je kunt je voorstellen wat er dan gebeurt. "Wij willen dolgraag voetballen, maar niet ten koste van alles. De veiligheid van onze fans en spelers moet gegarandeerd zijn."

De kans dat het duel doortgaat is bijzonder klein zo verwacht Heerenveen. "Of het weerbeeld moet drastisch veranderen, maar gezien de voorspellingen lijkt het daar niet op. Vannacht gaat het alweer vriezen. Morgen hebben we overleg met de brandweer. Wie weet ziet de situatie er dan gunstiger uit."

"De eindverantwoordelijkheid ligt bij club, brandweer en burgemeester. Als wij aangeven dat er niet gespeeld kan worden, zal de KNVB ons advies respecteren."

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!