Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Feyenoord wint met 1-0 van AZ


22 december 2009 - Feyenoord heeft zich na Go Ahead Eagles en Sparta als derde ploeg geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. In de eigen Kuip rekende Feyenoord in een boeiend duel met 1-0 af met AZ.

Zowel Mario Been als Dick Advocaat hadden hun spelers de opdracht gegeven hun directe tegenstander vanaf de eerste minuut op de huid te zetten. Vanaf het begin af aan golfde de wedstrijd op en neer zonder dat beide teams zich grote kansen wisten te vekrijgen. In eerste instantie had Feyenoord de betere mogelijkheden mede omdat AZ het enkel vanaf afstand probeerde.

Op slag van rust kwam Feyenoord op een 1-0 voorsprong door Georginio Wijnaldum. De jonge middenvelder scoorde uit de rebound van een schot van Sekou Cisse. Feyenoord strafte daarmee direct geklungel in de Alkmaarse defensie af en ging de rust in met een 1-0 voorsprong. Na rust kwam AZ beter in het spel en kreeg het direct een aantal grote mogelijkheden. Met dank aan doelman Rob van Dijk bleef Feyenoord op de been.

Naar mate het einde van het duel naderde ging AZ steeds meer risico nemen. AZ werd echter ook onzorgvuldiger en Feyenoord kon zodoende de ruimte benutten om het duel te beslissen. Feyenoord kreeg mogelijkheden maar wist evenals AZ niet meer te scoren. Feyenoord bekert hierdoor verder.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!