Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Feyenoord legt Schenkeveld langer vast


7 januari 2010 - Feyenoord legde vandaag de achttienjarige Bart Schenkeveld voor langere tijd vast. De verdediger maakte dit seizoen zijn debuut in het eerste elftal en speelde tot dusver op amateurbasis in Rotterdam. Nu ligt Schenkeveld tot de zomer van 2012 vast met een optie van Feyenoord-zijde voor nog een jaar.

"Dit is een mooi moment", aldus Schenkeveld in gesprek met Feyenoord.nl. "Ik voetbal sinds de F-pupillen bij Feyenoord en heb altijd heel graag het eerste elftal willen halen. Ik zie dit contract als een blijk van waardering voor jarenlang hard werken."

Ook technisch directeur Leo Beenhakker is blij met de contractverlenging. "Dit is een felicitatie waard voor de mensen binnen de jeugdopleiding die Bart zo lang onder hun hoede hebben gehad en hem hier met een goede kop hebben afgeleverd. En natuurlijk een felicitatie voor Bart zelf. Een ding is belangrijk: dit moet niet het einde zijn, maar pas het begin. Gelukkig is Bart een nuchtere jongen en realiseert hij zich dat ook."

Beenhakker vervolgt: "De jeugdopleiding wordt voor clubs steeds belangrijker. Wat dat betreft staat Feyenoord aan de goede kant, de laatste jaren zijn er de nodige jongens vanaf Varkenoord doorgestroomd. Dat geeft geen garanties, maar ze hebben laten zien het niveau aan te kunnen. Met de technische mensen kijken we veel bij de jeugd en als iemand toe blijkt aan een volgende stap, dan moeten we hem die ook laten maken. We zijn op de goede weg."

Eind november maakte Schenkeveld zijn debuut voor Feyenoord als rechtsback iets wat hij niet zo snel had verwacht. "Ik train nu met jongens tegen wie ik tot voor kort alleen maar op de Playstation speelde. Dat was in het begin raar, maar ook dat went. Het is vooral zo dat er bij het eerste veel meer van me geëist wordt."

Wat nu wacht is een trainingskamp met de selectie in Turkije. Schenkeveld: "Dat wordt een week heel hard trainen om een betere voetballer te worden. Beter worden is ook mijn doel voor de rest van het seizoen. Ik leg mezelf niet te veel druk op. Ik wil ervaring opdoen en hopelijk kan dat door wedstrijden te spelen."


Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!