Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

KNVB verwacht komend weekend voetbal


11 januari 2010 - De KNVB verwacht dat de inhaalduels uit de Eredivisie en de KNVB Beker van komend weekend gewoon zullen doorgaan, dat heeft een woordvoerder van de KNVB laten weten.

Voor zaterdag staat het bekerduel tussen SC Heerenveen en PSV op het programma. In de Eredivisie staan NAC Breda - Ajax, NEC - Vitesse en FC Utrecht - FC Twente op het programma. "De clubs in de Eredivisie beschikken over veldverwarming. Dus normaal gesproken, moet er gevoetbald kunnen worden", aldus de woordvoerder.

Indien de thuisspelende club twijfelt over het al dan niet doorgaan dient deze de arbiter in te schakelen. "Als een club twijfelt over de kwaliteit van het speelveld, kan een vervroegde keuring door een scheidsrechter plaatsvinden. Op de ochtend van de wedstrijddag volgt dan evenwel altijd nog een herkeuring."

In de Jupiler League gelden er andere maatregelen. "Die clubs hebben meestal geen veldverwarming. Daarom nemen we eerder een beslissing over het al dan niet doorgaan. Voor alle duels van komende vrijdag vragen we woensdag bij het KNMI uitgebreide weerrapporten aan. Een dag later nemen we dan al het besluit over mogelijke afkeuringen."
Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!