Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Eindhoven op weg naar periodetitel


8 februari 2010 - FC Eindhoven lijkt af te stevenen op de derde periodetitel na een 3-0 zege in en tegen Dordrecht Na zeven wedstrijden gaat de ploeg van Jan Poortvliet fier aan kop met achttien punten. Bij winst vrijdag in en tegen Veendam kan Eindhoven de periode alleen nog op basis van een minder doelsaldo verspelen maar ook dat ziet er op het eerste gezicht prima uit.

FC Dordrecht - FC Eindhoven 0-3
Enkele maanden geleden leek FC Eindhoven het eerste slachtoffer te gaan worden in het betaald voetbal. FC Eindhoven ontsnapte op het nippertje en zag maanden later HFC Haarlem wel failliet gaan. Inmiddels is het lelijke eendje FC Eindhoven uitgegroeid tot een club die aan het einde van het seizoen lijkt te gaan deelnemen aan de playoffs.
Aan de Krommedijk wist FC Eindhoven vanavond met 3-0 te winnen door goals van Leon Kantelberg, Bart van den Eede en Rochdi Achenteh. Door de resultaten in de derde periodetitel hoeft men ook niet meer te vreden voor voor degradatie. Het ontlopen van degradatie naar de Topklasse was voorafgaand aan het seizoen nog een doel.

FC Oss - Go Ahead Eagles 0-0
Door het faillissement van HFC Haarlem moest FC Oss de nodige punten inleveren en stond het opeens onderaan de Jupiler League. Dat kwam hard aan in Oss mede omdat men al jarenlang een gezond beleid voert. Vandaag was er eindelijk weer eens een succesje voor FC Oss dat zich in de winterstop flink wist te versterken. FC Oss speelde op eigen veld met 0-0 gelijk tegen toppper Go Ahead Eagles. Door een 3-1 verlies van FC Emmen bij FC Omniworld is het verschil met de veilige achttiende plaats nog maar een punt. Wel is Omniworld door het resultaat verder weggelopen. FC Oss dient weer eens te gaan winnen, aanstaande vrijdag tegen Helmond Sport zou een mooi begin voor de ploeg van Hans de Koning zijn.

Telstar - De Graafschap 0-2
De Graafschap was en is de titelkandidaat van de Jupiler League. Ook vandaag wist de ploeg van Darije Kalezic weer drie punten bij te schrijven. Op bezoek bij Telstar werd met 2-0 gewonnen door goals van het uitstekende spitsenduo Hugo Bargas en Berry Powel.

Overige uitslagen
Excelsior - FC Volendam 4-1
MVV - FC Den Bosch 2-2
FC Omniworld - FC Emmen 3-1
FC Zwolle - RBC Roosendaal 6-1

Cambuur - Fortuna Sittard en Veendam - AGOVV Apeldoor werden voor vanavond afgelast.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!