Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

PSV speelt gelijk tegen Newcastle


8 april 2004 - PSV heeft tegen Newcastle United met 1-1 gelijkgespeeld. Voor de Eindhovenaren scoorde spits Mateja Kezman al na 15 minuten. Ver in de blessuretijd van de eerste helft maakte Newcastle United de gelijkmaker. Vlak daarvoor had de Franse scheidsrechter Veissiere al Newcastle verdediger Titus Bramble van het veld moeten sturen vanwege een elleboogstoot. De 1-1 volgde uit een onterecht gegeven vrije trap.

PSV begon overtuigend aan de wedstrijd met zeer goed voetbal en dat resulteerde in de 15de minuut op een 1-0 door Kezman. Na een goede kopbal van Jan Vennegoor of Hesselink werd Kezman in steliling gebracht. Kezman speelde zijn tegenstander uit en schoot de bal prachtig in het doel en zette PSV fraai op een verdiende voorsprong.

De ploeg van Guus Hiddink bleef heersen maar het leverde geen doelpunt op. De ruimte tussen de linies waren klein waardoor het moeilijk was voor PSV om tot scoren te komen. In de 45ste minuut beging Remco van der Schaaf volgens de scheidsrechter een overtreding, dat was het echter niet. Uit de dubieuze vrije trap scoorde Jermaine Jenas met zijn hoofd de 1-1.

De Eindhovense ploeg begon zonder wissels aan de tweede helft waaarin ze met het zelfde recept begonnen als de eerste helft; Gecontroleerd aanvallen. PSV had net als in de eerste helft weer het meeste balbezit maar kon geen potten breken waardoor er weinig kansen kwamen. Wilfred Bouma kopte in de 60ste minuut de bal genadeloos hard op de lat, in de rebound werd niet gescoord.

PSV bleef veel druk zetten op de verdediging van Newcastle United maar de Engelse konden de linies dicht houden. Alan Shearer kreeg in de 80ste minuut zijn enigste kans van de tweede helft, maar Ronald Waterreus greep goed in. Er werden vijf minuten blessuretijd bijgerekend maar PSV kon daarin niet meer tot scoren komen. (www.psvzone.nl)

Doelpunten:
15. Kezman
45. Jenas


Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!