Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Norder legt bom onder BV Veendam


10 maart 2010 - Jans Norder laat het er voorlopig niet bij zitten. Norder, sponsor en oud-bestuurslid van BV veendam, weigert de 750.000 euro te betalen die de rechter hem heeft opgelegd. Norder gaat in hoger beroep, dat verklaarde hij tijdens een persconferentie.

Twee weken geleden claimde BV Veendam een bedrag van
1,385 miljoen euro van Norder in een kort geding. De voorzieningenrechter bepaalde vervolgens dat Norder 750.000 euro zou moeten betalen. Norder weigert dit bedrag te betalen omdat de sponsorovereenkomst in zijn optiek een wasse neus was om de begroting sluitend te krijgen en hierdoor de licentie veilig te stellen bij de KNVB.

Norder in gesprek met het ANP: "Alle bestuursleden en later ook de raad van commissarissen waren op de hoogte van het karakter van het contract. Ik heb geen verplichtingen richting BV Veendam, ik betaal helemaal niks." Indien Norder Consultancy het bedrag niet overmaakt zal moederbedrijf Norder Beheer vandaag al 375.000 euro aan Veendam moeten overmaken. "Ik mag helemaal niet betalen omdat de fiscus beslag heeft gelegd op Norder Consultancy. En een beslaglegging op Norder Beheer volgt mogelijk."

Norder: "De raad van commissarissen en de bestuursleden van BV Veendam zijn niet bezig om de club te redden, maar om hun eigen kont schoon te vegen. Ik stop geen euro meer in de club." Naast het hoger beroep overweegt Norder ook een aparte aansprakelijkheidsprocedure tegen de raad van commissarissen en bestuursleden van BV Veendam te beginnen.

BV Veendam heeft op korte termijn 800.000 euro nodig om het lopende seizoen te kunnen afmaken.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!