Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Ajax na zege op tweede plaats


21 maart 2010 - Ajax heeft door een 5-1 zege op hekkensluiter RKC Waalwijk de tweede plaats van PSV overgenomen. De ploeg van Martin Jol heeft zes wedstrijden voor het einde van de Eredivisie een achterstand van vier punten op koploper FC Twente.

Ajax had het vandaag zeker niet makkelijk in Waalwijk. De thuisploeg had een aantal mooie mogelijkheden, zo werd een inzet van Van Mosselveld door Enoh van de lijn gehaald. Het was uiteindelijk Ajax dat wel op voorsprong zou komen, Siem de Jong scoorde na negen minuten spelen.

RKC Waalwijk liet zich niet van de wijs brengen en kwam via een eigen goal van Frank van Mosselveld na een klein uur spelen op gelijke hoogte. Ajax leek in het restant van de eerste helft op voorsprong te komen maar een goal van Luis Suarez werd wegens buitenspel afgekeurd. Vlak na rust was het wel raak. Suarez maakte een lichte overtreding en scoorde vervolgens de 1-2, dit tot grote frustratie van alles wat RKC was.

Na een uur spelen kwam Ajax op 3-1 door een eigen goal van Hans Mulder. Het verzet van RKC was gebroken en niet veel later moest men wegens een rode kaart van Berger ook met een man minder verder. Ajax zou via Luis Suarez en invaller Dennis Rommedahl uitlopen naar een 5-1 zege.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!