Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

Feyenoord op valreep naast Ajax


11 april 2004 - Feyenoord heeft vanmiddag in De Kuip met 1-1 gelijkgespeeld tegen Ajax. Een minuut voor tijd zorgde Dirk Kuijt voor de gelijkmaker, nadat ajax in de 71e minuut op voorsprong was gekomen via Ibrahimovic. De Rotterdammers hadden door het resultaat de druk op PSV kunnen houden voor het gevecht om de tweede plaats.

De wedstrijd begon al in een snel tempo. Beide ploegen werden opgezweept door hun supporters. Beide ploegen kregen wat kansjes, maar de eerste echte kans van Feyenoord kwam in de 8ste minuut. Na een briljante pass van Shinji Ono kon Dirk Kuyt een doelpoging doen, maar het schot ging voorlangs.

Aan de andere kant van het veld was het ook spannend. Ajacied van der Vaart kreeg een goede kans, maar zijn schot werd door Edwin Zoetebier knap uit de hoek getikt. Even later nam Ajax de regie van de wedstrijd helemaal over. Gelukkig voor Feyenoord stond Edwin Zoetebier geweldig te keepen. De Volendammer redde keer op keer pogingen van de Amsterdammers. Met als hoogtepunt zijn redding op een knal van van der Vaart.

Feyenoord beperkte zich tot counteren. De Rotterdammers plaatsten een aantal counters, maar er konden nog niet echt kansen gecreëerd worden. Vooral omdat de aansluiting van de verdediging en het middenveld erg slecht was. Vlak voor rust liet Edwin Zoetebier nogmaals zijn grote waarde voor de ploeg zien. Hij had een sublieme reflex op een kopbal van opnieuw Rafael van der Vaart.

In de tweede helft leek Feyenoord iets meer risico te nemen en dat resulteerde in een snelle kans voor Thomas Buffel. De Belg sprintte de Amsterdamse verdediging voorbij en moest voorgeven op de vrijstaande Ebi Smolarek. Helaas ging Buffel voor eigen succes en hij miste. Even later Wesley Sneijder schoot een gevaarlijke vrije trap. De bal leek in het doel de belanden, maar opnieuw was het Edwin Zoetebier met werkelijk een fantastische redding.

Feyenoord leek beter in de wedstrijd te komen, maar juist op dat moment deelde Ajax een harde tik uit. Hossam Ghaly werd kinderlijk voorbij gelopen door Rafael van der Vaart. De Ajacied gaf voor op Ibrahimovic en hij werkte de bal in het net. Na de plotselinge achterstand kwam er meer passie in het spel van Feyenoord. De Rotterdammers lieten veel strijd zien en ook het Legioen liet weer van zich horen. Vooral bij een opstootje rond Dirk Kuyt en Rafael van der Vaart. Beide spelers kregen een gele kaart.

In het laatste kwartier van de wedstrijd bracht Bert van Marwijk drie spelers in. Gill Swerts, Robin van Persie en Danko Lazovic mochten hun opwachting maken. Feyenoord bleef proberen, maar de Rotterdammers leken de wedstrijd te gaan verliezen. De blijdschap was daarom ook erg groot toen de onverwachte gelijkmaker viel. Danko Lazovic ging er met de bal vandoor en bediende Robin van Persie. Van Persie gaf een knappe voorzet op Dirk Kuyt en Kuyt schoot erg knap de 1-1 binnen. De Kuip ontplofte.

Na de gelijkmaker ging Feyenoord nog op zoek naar het winnende doelpunt. Danko Lazovic had een goede kans, maar hij zag zijn kopbal over het doel zeilen. 1-1 was dus de eindstand. (www.fr-fans.nl)

Doelpunten: '71 Ibrahimovic 0-1, '89 Kuijt 1-1

Opstellingen:

Feyenoord: Zoetebier, Gyan (84. Swerts), v.d.Berg (81. Lazovic), Paauwe, Mtiliga, Smolarek, Ghaly, Ono, Lurling (75. Van Persie), Buffel, Kuijt

Ajax: Lobont, De Jong, Heitinga, Escudé, Maxwell, Galásek, v.d.Vaart, Sneijder (76. Yakubu), Pienaar, Ibrahimovic (80. Anastasiou), Sikora (68. Mitea)

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!