Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

De Graafschap keert terug naar de Eredivisie


4 april 2010 - De Graafschap keert terug naar de Eredivisie. In de eigen Vijverberg werd voor 12.000 toeschouwers met 3-2 gewonnen van Go Ahead Eagles. Aanvankelijk leek het helemaal geen kampioensfeest te worden want binnen een kwartier spelen stonden de Superboeren met 2-0 achter.

Kieftenbeld en Reimerink leken het kampioensfeest van De Graafschap te gaan verzieken. Doelman Joost Terol wist niet wat hij meemaakte, na een kwartier spelen had hij al twee keer een bal uit zijn doel moeten halen. De Graafschap herpakte zich en zou vlak na rust de aansluitingstreffer maken via clubtopscorer Hugo Bargas.

Vier minuten voor tijd scoorde Vito Wormgoor pas de gelijkmaker. Enkele minuten later was het opnieuw raak, ditmaal scoorde Muslu Nalbantoglu de winnende treffer. Het leidde tot een groots kampioensfeest in Doetinchem. De Graafschap is hiermee na een seizoen al weer terug in de Eredivisie en dat zal de neutrale voetbalfan goed doen.

Voorafgaand aan het seizoen was De Graafschap al een van de favorieten in de Jupiler League. De kenners spraken de verwachting uit dat de Superboeren samen met mede-degradant FC Volendam en het versterkte Cambuur gingen strijden om de titel. FC Volendam zou al snel afhaken terwijl Go Ahead Eagles verraste. Uiteindelijk zou er lange tijd een strijd gaande zijn tussen De Graafschap, Cambuur en de Eagles. Vlak na de winterstop begonnen de concurrenten punten te morsen en bleef De Graafschap op de been.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!