Welkom gast, op dit moment bent u niet ingelogd. (Klik hier om in te loggen)(Ik heb nog geen account)

FC Oss zakt af naar Topklasse


23 april 2010 - Het doek is gevallen voor FC Oss. De club, als een van de weinige gezonde verenigingen in de Jupiler League, is gedegradeerd naar de Topklasse. Een weg terug lijkt er niet meer te zijn, hoewel FC Oss nog nadenkt over juridische stappen.

FC Oss had het zo mooi voor elkaar afgelopen zomer. Prima cijfers en eindelijk waren alle kanten van het stadion vol gebouwd door de komst van een talentencampus. Die kant van het stadion was voor de ontvangst van sponsoren maar bovenal een schoolgebouw. De toekomst was mooi, ook met een nieuwe naam en nieuw logo.

De ploeg van Hans de Koning werd tussentijds geconfronteerd met het faillissement van HFC Haarlem. FC Oss was een van de grote slachtoffers want het moest maar liefst vier punten inleveren en hierdoor kwam het op de laatste plaats in de Jupiler League, een positie die men eigenlijk tot het einde van het seizoen behield. Even was daar Telstar maar al snel had Oss die positie weer terug.

Vorige week kon FC Oss goede zaken doen in een rechtstreeks duel met Telstar. FC Oss bleef op eigen veld steken op 1-1 en had het niet meer in eigen hand. FC Oss ging de laatste speelronde (vandaag) met evenveel punten als Telstar en een punt minder dan Fortuna Sittard beginnen. FC Oss had echter een veel minder doelsaldo. Door een 5-1 nederlaag, na een 1-1 ruststand, ging FC Oss ten onder. Achteraf was een gelijkspel genoeg geweest door de nederlaag van Telstar thuis tegen FC Eindhoven (1-2).

FC Oss beraadt zich nog op stappen. Waar de nodige clubs financieel problemen hebben gehad door extra spelers aan te trekken of zelfs sjoemelden (BV Veendam) staat FC Oss er financieel prima voor. Ook daarom is het een hard gelach dat juist FC Oss nu moet wijken en zich gaat opmaken voor de Topklasse.

Voeg dit artikel toe aan NUjij.nlVoeg dit artikel toe aan MSN ReporterVoeg dit artikel toe aan ekudos.nlVoeg dit artikel toe aan Digg.comVoeg dit artikel toe aan je Google Bookmarks

Link | Bron: Voetbalplus.nl |Er zijn geen reacties!

Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

De beheerder van dit nieuwssysteem heeft ervoor gekozen om niet geregistreerde gebruikers geen mogelijkheid te geven om te reageren. Helaas!